PYLOS NEWS MESSINIA

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο

Η κάθοδος του Αντώνη Σαμαρά στη Μεσσηνία ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο στο νομό και όχι μόνο, καθώς ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θέλησε, αφ’ ενός, να στηρίξει μ’ αυτή του την ενέργεια τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δημήτρη Δράκο και τους δημάρχους στους οποίους έχει δώσει το χρίσμα και, αφ’ ετέρου, να επιτεθεί κατά της κυβέρνησης και του Μνημονίου, για να περάσει και πανελλαδικά τις θέσεις του κόμματός του.
Η κάθοδός του, ωστόσο, έθεσε σε εγρήγορση και τα εδώ αντίπαλα στρατόπεδα, με αποτέλεσμα η εκλογική μάχη να δοθεί εκ του συστάδην ή πόρτα πόρτα, μέχρι την 7η Νοεμβρίου. ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ
«Η εθνική κατάθλιψη χτυπάει την πόρτα κάθε σπιτιού»
Ως «τελειωμένη υπόθεση» παρουσίασε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς τη νίκη του νομάρχη Δημήτρη Δράκου στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου.
Προσφωνώντας τον πρώτο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είπε ότι επιλογή του Δημήτρη Δράκου στις εκλογές είναι επιλογή νίκης, ενώ άσκησε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης.
Αναχωρώντας από το Επιμελητήριο, ο κ. Σαμαράς περπάτησε τον πεζόδρομο της Αριστομένους μπαίνοντας και χαιρετώντας στα μαγαζιά, πριν καταλήξει στο εκλογικό κέντρο του κ. Δράκου, όπου είχε συγκεντρωθεί κόσμος.
Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, δήλωσε πως με κάθε έναν τον συνδέει φιλία προσωπική, αγνή και έντιμη και τους ζήτησε για χάρη του τόπου να ξεπεράσουν οποιονδήποτε ενδοιασμό μπορεί να έχει ένας φίλος τους, πείθοντάς τον ότι αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ένας σπουδαίος αγώνας για την πατρίδα: «Να τους πείσετε πως ο μόνος δρόμος είναι η οδός της ανάπτυξης και όχι της οικονομικής πολιτικής του κ. Παπανδρέου. Βλέπω παντού να κλείνουν μαγαζιά. Αυτό που είδα κατεβαίνοντας της Αριστομένους, υπάρχει σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η ανεργία μεγαλώνει και η ανησυχία στον κόσμο αυξάνει. Η εθνική κατάθλιψη χτυπάει την πόρτα κάθε σπιτιού. Οι ιστορίες που ακούω κάθε μέρα είναι απίστευτες. Ό,τι κι αν είσαι, αγρότης, συνταξιούχος, άνεργος, πρέπει να σκεφτείς την πατρίδα. Και η πατρίδα αυτή τη στιγμή σου ζητάει, ενωμένοι, συσπειρωμένοι να δώσουμε δυνατοί τη μεγάλη μάχη και να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο. Δε σας μιλάω ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σας μιλάω ως ο δικός σας Αντώνης και θέλω να δώσετε τον αγώνα μέχρι τελευταία στιγμή. Για να δούμε πάλι άτομα με χαμόγελα και όχι πρόσωπα της κατάθλιψης που θέλει ο κ. Παπανδρέου. Μεταφέρω ένα μήνυμα ελπίδας, μέσα στην απαισιοδοξία που μας έχει ρίξει το ΠΑΣΟΚ».
Από την πλευρά του, ο κ. Δράκος ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά, τονίζοντας ότι πάντα δείχνει το αστείρευτο ενδιαφέρον του για τη Μεσσηνία. Αποκάλεσε δε το ψηφοδέλτιό του ψηφοδέλτιο νίκης, που απαρτίζεται από έμπειρους ανθρώπους, ενώ κάλεσε τον κόσμο να αγωνιστεί μαζί του.
ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΣΤΑΘΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Αντ. Σαμαράς: «Οι υποψήφιοι που προτείνουμε είναι οι πιο άξιοι»
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ενότητα και καθαρές κουβέντες απ’ όλους ζήτησε το βράδυ της Κυριακής από το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας, για άλλη μια φορά, την κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών.
Ο κ. Σαμαράς μίλησε για βέβαιη νίκη του κ. Αναστασόπουλου, λέγοντας, μάλιστα, με την έναρξη της ομιλίας του: «Ο αγώνας για τον Στάθη έχει κριθεί βλέποντας αυτή τη συγκέντρωση».
Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου τελέσθηκαν από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ενώ παρέστησαν ο βουλευτής Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος, στελέχη του κόμματος και πλήθος κόσμου.
Όχι αποχή
Μετά την τέλεση του αγιασμού, ο Μητροπολίτης ευχήθηκε δύναμη και κουράγιο στον υποψήφιο δήμαρχο για να ολοκληρώσει με επιτυχία τον αγώνα του.
Ο κ. Σαμαράς, αφού εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τη νίκη του κ. Αναστασόπουλου, τόνισε ότι πιστεύει στην αυτοδιοικητική εμπειρία του. Μπορεί δε να ξεκίνησε με δυσκολία, όμως η παρουσία του κόσμου δείχνει ότι έχει πεισθεί από τα λόγια του κ. Αναστασόπουλου. Λίγο αργότερα, αναφερόμενος στις αντιδράσεις για τη συγκεκριμένη επιλογή του κόμματος, είπε: «Ακόμη και αν δεν είναι η επιλογή καρδιάς του καθενός σας, οι υποψήφιοι που προτείνουμε είναι σίγουρα οι πιο άξιοι. Καλούμε τον κόσμο να αναγνωρίσει στον Στάθη το δικαίωμα για να δώσει ελπίδα σε αυτόν τον τόπο για ένα καλύτερο αύριο».
Αναφερόμενος στη δύσκολη οικονομική κατάσταση, επισήμανε ότι γυρνώντας περιοχές σε όλη την Ελλάδα μπαίνει σε καταστήματα, ακόμα και απόγευμα, που δεν έχουν κάνει ούτε μία είσπραξη και να τον ρωτούν αν υπάρχει ελπίδα.
Επιτέθηκε δε στην κυβέρνηση, αναρωτώμενος αν είναι δυνατόν να περικόβει τη σύνταξη των 700 ευρώ, ενώ χαρακτήρισε κρίσιμες τις εκλογές του Νοεμβρίου και κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά.
«Πέρυσι είχαμε πάνω από 1 εκατ. κόσμο που δεν πήγε να ψηφίσει. Αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει, γιατί η αποχή ευνοεί το ΠΑΣΟΚ. Το μήνυμα πρέπει να είναι “φτάνει μέχρι εδώ” και πρέπει να είναι ισχυρό» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην υποψηφιότητα του νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο, λέγοντας ότι έχει δίπλα του τον α΄ αιρετό περιφερειάρχη Πελοποννήσου και κάλεσε τον κόσμο στις εκλογές να απαντήσει αν θέλει περιφερειάρχη που θα απαιτεί ή επαιτεί.
Αυτοδιοικητική εμπειρία
Κατά την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος δήλωσε πως συμμετέχει στις εκλογές με μοναδικό κίνητρο τη διάθεση για προσφορά και όπλο την εμπειρία πολλών χρόνων στην Αυτοδιοίκηση. Και συνέχισε: «Έχω προσπαθήσει και έως σήμερα έχω καταφέρει να πορευτώ με αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια και διαφάνεια. Ωστόσο, πιστεύω ότι κανένας από όσους γνωρίζουν τη μακρόχρονη πορεία μου στην αυτοδιοίκηση, δε θα αμφισβητήσει το γεγονός ότι πάντα ήμουν κοντά στο συνάνθρωπο και τις ανάγκες του. Πάντα δούλευα με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου. Και αυτή τη φορά, σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, ως δήμαρχος, θα παραμείνω ο εαυτός μου».
Στη συνέχεια παρουσίασε τους 3 αναπτυξιακούς άξονες του προγράμματος του, οι οποίοι είναι:
-Αξιοποίηση και ανάδειξη του αρχαιολογικού, μνημειακού και φυσικού πλούτου της περιοχής.
-Ενίσχυση της γεωργικής, κτηνοτροφικής παραγωγής και του αλιευτικού τομέα. Υποστήριξη των αγροτικών υποδομών. Ανάδειξη και πιστοποίηση της άριστης ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων. Ίδρυση και λειτουργία δημοπρατηρίου ηλεκτρονικού εμπορίου
-Δράσεις για την τουριστική ανάπτυξη ολόκληρου του Δήμου, με αξιοποίηση, όχι μόνο της παράκτιας ζώνης, αλλά και της ενδοχώρας.
Επίσης, δεσμεύτηκε για:
-Βελτίωση της καθημερινότητας και εξυπηρέτηση των πολιτών, στις έδρες των «Καποδιστριακών» Δήμων.
-Πάγωμα δημοτικών τελών.
-Πλήρη επικράτηση της διαφάνειας στα δημοτικά τεκταινόμενα. Ο πολίτης, μέσω του διαδικτύου, θα έχει πρόσβαση σε κάθε πληροφορία που τον αφορά.
-Εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας, σε όλους τους δημότες, δημιουργώντας ισχυρή Δημοτική Αστυνομία.
-Επίλυση κυκλοφοριακού και χώρων στάθμευσης στην πόλη της Μεσσήνης.
-Ενίσχυση της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, δίνοντας προτεραιότητα στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες.
-Συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Π. ΝΙΚΑ
Ζήτησε μήνυμα αποδοκιμασίας στο Μνημόνιο
O ΑΡΧΗΓΟΣ της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από το βουλευτή Μεσσηνίας Ιωάννη Λαμπρόπουλο, το νομάρχη Μεσσηνίας και υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Δράκο, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Σ. Παναγιωτόπουλο, υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και κομματικά στελέχη, επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι το εκλογικό κέντρο του δημάρχου Καλαμάτας και εκ νέου υποψήφιου, Παναγιώτη Νίκα.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε την ομιλία του υποστηρίζοντας ότι «η Καλαμάτα έχει δήμαρχο και θα έχει και μετά τις 7 Νοεμβρίου, τον Παναγιώτη Νίκα, η Καλαμάτα ψηφίζει πάντα τον άξιο, το δήμαρχο των έργων, τον άνθρωπο που πιστεύει στο αύριο των παιδιών. Το τελευταίο είναι και το ζητούμενο: Να έχουμε μια πόλη όμορφη, που να μπορεί να μεγαλουργεί, να περάσει στο αύριο γόνιμα και με ενθουσιασμό και τα νέα παιδιά να έχουν χαμόγελο στα χείλη και όχι κατάθλιψη»
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην γενικότερη πολιτική κατάσταση της χώρας παρατήρησε: «Σήμερα περνάμε μια περίοδο που, δυστυχώς, έχει χτυπήσει την πόρτα του κάθε νοικοκυριού η κατάθλιψη. Περνάμε μια περίοδο στην οποία όλοι διαπιστώνουμε καθημερινά μαγαζιά της πόλης να κλείνουν και από την ελπίδα η ζωή μας να έχει περάσει στην απελπισία. Για το οικονομικό πρόβλημα που ζούμε όλοι, ξέρουμε πως υπάρχει λύση, άλλη διέξοδος, και αυτή είναι το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και όχι το Μνημόνιο του κ. Παπανδρέου».
Αναφερόμενος και στη διοικητική μεταρρύθμιση ο κ. Σαμαράς σημείωσε: «Μέσα στο πλαίσιο του Καλλικράτη θα πρέπει να κινηθεί αύριο ο δήμαρχος Παν. Νίκας, κι αυτό σήμερα είναι ασφυκτικό. Κάτω από 40% έχουν πέσει σήμερα οι πόροι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πόροι θεσμοθετημένοι και που όφειλε το κράτος να πληρώνει. Πρόκειται για ένα φοβερό νούμερο, το οποίο φωτογραφίζει τη φτώχεια μέσα στην οποία θα πρέπει να κινηθεί και αύριο η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Όταν η Ν.Δ. θέλησε να υλοποιήσει τον Καλλικράτη, γιατί δικό μας όνειρο ήταν η διοικητική μεταρρύθμιση, άλλο αν σήμερα το διέσυραν, διαπιστώσαμε ότι ήταν πολλά τα χρήματα που απαιτούνταν για την υλοποίησή του, γι’ αυτό αποφασίσαμε να το αφήσουμε για αργότερα. Ήρθε το ΠΑΣΟΚ κι ενώ προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε την υλοποίησή του παρά το κόστος, σήμερα ξαφνικά κόβουν τους καθημερινούς πόρους για το ελάχιστο που πρέπει να έχει ένας Δήμος για να λειτουργήσει.
Θα περάσουμε, λοιπόν, ώρες δύσκολες. Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον απαιτείται ενότητα, να γνωρίζουμε όλοι μεταξύ μας ότι η μόνη οδός είναι να αποδείξουμε σ’ αυτές τις εκλογές ότι περνάμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση. Κι αυτό είναι ως εδώ, δεν πάει άλλο, αλλάξτε πολιτική, κ. Παπανδρέου».
Κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνεχάρη τον υποψήφιο δήμαρχο τόσο για το ψηφοδέλτιο που έφτιαξε, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τα χρήματα τα προηγούμενα χρόνια που πήρε από την κεντρική εξουσία.
Από την πλευρά του, εμφανώς ικανοποιημένος ο δήμαρχος από τα λόγια του προέδρου της Ν.Δ. είπε ότι υποδέχεται στο εκλογικό κέντρο της «Πρωτοβουλίας», «τον αρχηγό του κόμματος, αλλά και αυριανό πρωθυπουργό».
Πρόσθεσε δε ότι τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια η Δημοτική Αρχή εργάστηκε σκληρά για να παράξει ένα σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς. Με τη σειρά του χαρακτήρισε κι αυτός προβληματικό τον «Καλλικράτη», ενώ δήλωσε πως το Μνημόνιο «έχει γονατίσει και την τοπική οικονομία». Δεν παρέλειψε να σημειώσει, για άλλη μια φορά, ότι ο συνδυασμός της «Πρωτοβουλίας» είναι «δίπλα στον αγώνα που δίνει ο Δ. Δράκος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου».
Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Καλαμάτας ξενάγησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. στο εκλογικό κέντρο, παρουσιάζοντας τα φυλλάδια του απολογισμού της τετραετίας 2007-2010, καθώς και το φυλλάδιο του προγράμματος για τη νέα τετραετία.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου