PYLOS NEWS MESSINIA

Στην τελική ευθεία η επιλογή υποψηφίων

Στην τελική ευθεία, σύμφωνα με το γραμματέα της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Παναγιώτη Λύρα, βρίσκεται η επιλογή των υποψηφίων που θα στηρίξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους νέους «Καλλικρατικούς» Δήμους στις επερχόμενες εκλογές.
Ο κ. Λύρας θεωρεί ικανοποιητική την πορεία των διαδικασιών, ενώ χαιρετίζει τη στήριξη Δ. Δράκου και την απόφαση για Σωτ. Παναγιωτόπουλο στην αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης, διευκρινίζει ότι δεν υπήρξε καμία αθέτηση υπόσχεσης στο πρόσωπο του αντινομάρχη Άγγελου Κωτσιόπουλου από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και δηλώνει με σιγουριά ότι ο έτερος δυσαρεστημένος αντινομάρχης, Στάθης Αναστασόπουλος, θα στρατευτεί στους αγώνες της παράταξης.
Πώς έχει κινηθεί μέχρι σήμερα σε επίπεδο Μεσσηνίας η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων για τους νέους «Καλλικρατικούς» Δήμους;
Απέναντι στην προχειρότητα, τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και τους δογματισμούς του ΠΑΣΟΚ με τον «Καλλικράτη», η Νέα Δημοκρατία απαντά με έναν πραγματικά πρωτόγνωρο τρόπο και πολύ ικανοποιητική εξέλιξη των διαδικασιών. Άνοιξε το διάλογο πριν από όλα τα κόμματα, ανάμεσα στα στελέχη της – αυτοδιοικητικά και κομματικά -, εκτιμώντας την κρισιμότητα και σπουδαιότητα των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Αρχικά με την κατάθεση θέσεων, απόψεων, αλλά και υποψηφιοτήτων στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» και τώρα με τη συνέχιση του διαλόγου, μεταξύ των ίδιων των υποψηφίων και με τα όργανα του κόμματος.
Πότε περιμένουμε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία;
Είμαστε στην τελική ευθεία. Αρχής γενομένης από τη στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Δράκου για την Περιφέρεια, ολοκληρώνονται οι αποφάσεις του κόμματος για τους νέους «Καλλικρατικούς» Δήμους.
Ποιες είναι οι υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί επίσημα μέχρι αυτή τη στιγμή στα όργανα του κόμματος για τους νέους Δήμους της Μεσσηνίας;
Στο Δήμο Καλαμάτας έχουν κατατεθεί υποψηφιότητες από τους νυν δημάρχους Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και Άριος Γεώργιο Γιαννακόπουλο, καθώς και τον κ. Νικόλαο Φωτέα. Στο Δήμο Μεσσήνης είναι οι νυν δήμαρχοι Μεσσήνης Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος και Αριστομένη Ιωάννης Μπρατσιάκος, ο κ. Σπυρίδων Κοντοθανάσης και ο κ. Γεώργιος Στραβόλαιμος. Στο Δήμο Πύλου – Νέστορος ο αντινομάρχης Δημήτρης Καφαντάρης, οι νυν δήμαρχοι Κορώνης Θεόδωρος Σαλαντής, Παπαφλέσσα Περικλής Ψώνης και Χιλιοχωρίων Παναγιώτης Δαρσακλής, ο κ. Παναγιώτης Καρβέλας και ο κ. Βασίλειος Τσώνης. Στο Δήμο Οιχαλίας η νυν δήμαρχος Μελιγαλά Ελένη Αλειφέρη, ο κ. Σπυρίδων Αδαμόπουλος και ο κ. Φίλιππος Μπάμης. Στο Δήμο Δυτικής Μάνης ο νυν δήμαρχος Λεύκτρου Ιωάννης Μαραμπέας και ο κ. Δημήτριος Γιαννημάρας. Στο Δήμο Τριφυλίας ο κ. Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, ο κ. Γρηγόριος Γκότσης, ο κ. Βασίλειος Παπαθεοδοσίου και ο κ. Παναγιώτης Τσίγγανος. Επέλεξα να αναφερθώ τελευταία στο συγκεκριμένο Δήμο, για να τονιστεί ιδιαίτερα η τέχνη του δογματισμού στις επιλογές της κυβέρνησης. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως ΝΟΔΕ Μεσσηνίας ασχοληθήκαμε με την Τριφυλία και ακούσαμε τα όσα μας κατατέθηκαν από τα στελέχη μας στην περιοχή αυτή.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου