PYLOS NEWS MESSINIA

Αναζητούν υποψηφιους τα κόμματα για το Νοέμβριο

Η δυστοκία που υπάρχει στην εξεύρεση υποψηφίων δημάρχων σε Καλαμάτα και Τριφυλία, αλλά και ο «πληθωρισμός» υποψηφίων σε Μεσσήνη και Πύλο, γίνονται εμφανείς με τις προτάσεις και αυτοπροτάσεις που κατατέθηκαν στο ΠΑΣΟΚ τόσο στις τοπικές κομματικές συγκεντρώσεις όσο και στο κεντρικό σύστημα μέσω Ιντερνετ. Μέχρι αργά χθες στη Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ περίμεναν ενημέρωση από τα κεντρικά του κόμματος για τις προτάσεις των υποψηφίων δημάρχων του νομού, που κατατέθηκαν στην Ιπποκράτους. Το πιο πιθανό είναι η ενημέρωση να γίνει σήμερα, που σύμφωνα με την εγκύκλιο πρόκειται να συνεδριάσει η Ν.Ε.
Στα κομματικά και στα αυτοδιοικητικά στέκια του νομού οι πληροφορίες και οι φήμες δίνουν και παίρνουν για ονόματα, που αυτοπροτάθηκαν, προτάθηκαν από άλλους ή που ακούγονται και φέρονται να δείχνουν ενδιαφέρον ή να πιέζονται από το κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα ονόματα που προτάθηκαν, είναι:
Για το Δήμο Καλαμάτας ο δήμαρχος Αβίας Παναγιώτης Μπασάκος και ο καθηγητής Γιώργος Σκούρας.
Για το νέο Δήμο Μεσσήνης ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τζώρτζης, ο δήμαρχος Πεταλιδίου Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίπειας Ηλίας Πετρόπουλος. Τον κ. Κουτσοδημητρόπουλο, σύμφωνα με πληροφορίες μας πρότεινε και ο πρώ-ην δήμαρχος Μεσσήνης Χρίστος Χριστόπουλος.
Για το Δήμο Πύλου - Νέστορος ο δήμαρχος Νέστορος Τάσος Τσορώνης.
Αίτηση για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη κατέθεσε ο νομαρχιακός
σύμβουλος Παναγιώτης Αλευράς.
Στο μεταξύ, σε συνάντηση της Ν.Ε. με Δημοτικές Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή στην Καλαμάτα, από μέλη της Δ.Ο. Πύλου προτάθηκαν για το Δήμο Πύλου - Νέστορος ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Διονύσης Αλευράς που κατάγεται από την περιοχή, ο υποψήφιος βουλευτής Λεωνίδας Φιλιππόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κανάκης. Για το νέο Δήμο Οιχαλίας από μέλη Δ.Ο. προτάθηκε ο νομαρχιακός σύμβουλος Παναγιώτης Αλευράς, που κατάγεται από το Δήμο Δωρίου, ο οποίος όμως έχει υποβάλει αίτηση για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη. Εναλλακτικά για τον ίδιο δήμο προτάθηκε ο τέως διευθυντής του ΙΚΑ Καλαμάτας
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου