PYLOS NEWS MESSINIA

Ορατότης μηδέν στο ΠΑΣΟΚ για υποψήφιους δημάρχους

Tο ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ανάδειξης υποψήφιων δημάρχων, που λήγει – σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο - σήμερα τα μεσάνυχτα, αλλά το τοπίο είναι θολό. Στην Καλαμάτα όλα, μέχρι στιγμής, δείχνουν ότι ο Χρ. Μαλαπάνης, στον οποίο ασκούνται πολλές πιέσεις, δε θα είναι υποψήφιος, ενώ «παίζουν» οι υποψηφιότητες των Γ. Κυριακόπουλου και Γ. Νταγιόπουλου.
Στο Δήμο Μεσσήνης, εκτός από την εκπεφρασμένη εδώ και δύο χρόνια βούληση του δημοτικού συμβούλου Νικ. Τζώρτζη να είναι υποψήφιος δήμαρχος, ο δικηγόρος Θεόδ. Αβιζιώτης κατέθεσε, εμμέσως πλην σαφώς, στην προχθεσινή συνέλευση της Τοπικής Οργάνωσης την υποψηφιότητά του. Υποψήφιος φέρεται, επίσης, να είναι και ο σημερινός δήμαρχος Πεταλιδίου Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος.
Στο Δήμο Πύλου – Νέστορος φέρεται ως πιθανός υποψήφιος ο Λεων. Φιλιππόπουλος.
Aναλυτικά: Πιο εύκολο θα ήταν να βρει κάποιος «ψύλλους στα άχυρα», παρά να ορίσει με ασφάλεια ποιες θα μπορούσε να είναι οι υποψηφιότητες στη διαδικασία ανάδειξης υποψήφιων δημάρχων του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία.
Κι αυτό, γιατί η δυνατότητα υποβολής προτάσεων και ετεροπροτάσεων με τη χρήση του διαδικτύου, σημαίνει ότι μπορούν να διατυπωθούν απόψεις ακόμη και από απλούς πολίτες για τις υποψηφιότητες ατόμων, χωρίς να το γνωρίζουν καν οι ίδιοι οι «υποψήφιοι».
Επίσης, η αλλαγή στη διοικητική δομή της χώρας με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» έφερε ριζική ανατροπή στα έως τώρα κρατούντα. Το αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι που βρίσκονται στην έδρα των νέων Δήμων να θεωρούν τους «περιφερειακούς» συμπολίτες τους υποδεέστερους, να τους αντιμετωπίζουν απαξιωτικά και, κατά συνέπεια, τα αυτοδιοικητικά στελέχη των συνενούμενων ΟΤΑ να δείχνουν πως δεν έχουν πολλά περιθώρια να διεκδικήσουν τη θέση του υποψήφιου δήμαρχου.
Από την άλλη πλευρά, δε θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι η συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση είναι η πρώτη μετά τις εθνικές εκλογές και ενδεχομένως να αποτελέσει πεδίο έκφρασης δυσαρέσκειας των ψηφοφόρων, αφού έχουν μεσολαβήσει και τα επαχθή για τους περισσότερους οικονομικά μέτρα. Αν, δε, συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι η πρώτη θητεία θα διαρκέσει περίπου τριάμισι χρόνια έως τις ευρωεκλογές, όπως και ότι είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη για το μέλλον του νέου Δήμου, είναι λογικό να υπάρχουν αναστολές ως προς την υποβολή υποψηφιοτήτων. Με άλλα λόγια, «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη».
Απο το 'Θάρρος'
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου