PYLOS NEWS MESSINIA

Παρέλαση ονομάτων για Περιφέρεια

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία μπαίνουν σιγά σιγά στο ρυθμό των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη νέων περιφερειαρχών και δημάρχων. Κι όπως είθισται σε ανάλογες περιόδους, έχει ανοίξει και ο χορός των επικρατέστερων ονομάτων που θα διεκδικήσουν τους νέους καλλικρατικούς Δήμους, αλλά και τις νέες Περιφέρειες.
Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή», στο ΠΑΣΟΚ η αρμόδια επιτροπή για την αξιολόγηση των υποψηφίων, υπό τον Θανάση Τσούρα, εργάζεται πυρετωδώς για να καταλήξει στην τελική λίστα υποψηφιοτήτων. Το ρεπορτάζ επισημαίνει, μάλιστα, ότι οι επιτελείς της Ιπποκράτους δεν αναζητούν «νέα πρόσωπα» για τις Περιφέρειες, αλλά πολιτικά στελέχη έμπειρα στη διοίκηση, που θα μπορούν από την πρώτη ημέρα να διαχειριστούν τις υποθέσεις.
Ειδικότερα, δε, σημειώνεται ότι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου επικρατεί προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ και δεν είναι τυχαίο ότι έχει ακουστεί και το όνομα του Π. Τατούλη ως πιθανού υποψηφίου με τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος. Ως τις πιο πιθανές εκδοχές των όσων ακούγονται η εφημερίδα θεωρεί τα ονόματα του Κορίνθιου υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτη, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ρ. Σπυρόπουλου, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Γεωργίας Γ. Κανελλόπουλου και του βουλευτή Μεσσηνίας Οδ. Βουδούρη. Πάντως, ο τελευταίος, σε επικοινωνία του με το «Θ», τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία πρόταση από πλευράς ΠΑΣΟΚ προς το πρόσωπό του, αλλά ούτε και ο ίδιος έχει εκδηλώσει τέτοιο ενδιαφέρον.
Στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το χθεσινό «Βήμα», βέτο στους βουλευτές να μην είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές θέτει η Ρηγίλλης, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος Αντ. Σαμαράς δίνει γραμμή να επιλεγούν και να στηριχθούν πρόσωπα που προέρχονται είτε από την Αυτοδιοίκηση είτε από την κοινωνία. Παράλληλα, η Ν.Δ. θα δώσει οριστικά χρίσματα μόνο στις Περιφέρειες και στις πρωτεύουσες των νομών. Αν και ο φάκελος με τις υποψηφιότητες θα ανοίξει μετά το συνέδριο του κόμματος, οπότε θα αρχίσουν σταδιακά να ανακοινώνονται διάφορες υποψηφιότητες, ο κ. Σαμαράς έχει δώσει εντολή να προχωρήσει με πιο ταχείς ρυθμούς η αξιολόγηση προσώπων που θα μπορούσαν να συγκροτήσουν αξιόμαχα ψηφοδέλτια.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου