PYLOS NEWS MESSINIA

Μεσσηνιακό άρωμα στο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ

Ολοκληρώθηκε στην Αθήνα το 8ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο αναμένεται να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τουλάχιστον έτσι όπως ευαγγελίζεται ο νέος πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς, και να δώσει το στίγμα της πολιτικής του πορείας το επόμενο διάστημα.
Χθες οι διαδικασίες αφορούσαν θεσμικά και οργανωτικά ζητήματα, ενώ τέθηκαν και οι υποψηφιότητες για τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος (πρώην Κεντρικής Επιτροπής). Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπήρχαν μέχρι το απόγευμα, πολλοί Μεσσήνιοι είχαν θέσει υποψηφιότητα.
Για τις διαδικασίες του συνεδρίου, την ομιλία του προέδρου Αντώνη Σαμαρά, αλλά και το τι περιμένουν ως αποτέλεσμα, μίλησαν στο «Θάρρος» Μεσσήνιοι σύνεδροι. Παρά τις προσπάθειές μας δε στάθηκε δυνατό να επικοινωνήσουμε με το νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο και το νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλή Μαντά.
Ιωάννης Λαμπρόπουλος: «Από Δευτέρα…»
Για τη Δευτέρα, δηλαδή αύριο, μας παρέπεμψε για δηλώσεις όσον αφορά στο συνέδριο ο μοναδικός πλέον βουλευτής της Ν.Δ. στο νομό Ιωάννης Λαμπρόπουλος, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί μιλήσει νωρίτερα, αφού τα συμπεράσματα θα προκύψουν σήμερα με την ολοκλήρωσή του.
Δημήτρης Σαμπαζιώτης: «Θα βγούμε πιο δυνατοί»
Ο τέως βουλευτής και αναπληρωτής γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης δήλωσε: «Με το συνέδριό μας κλείνει ο κύκλος της ενδοσκόπησης που ξεκίνησε μετά το οδυνηρό αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου και αρχίζει μια έντονη περίοδος εξωστρέφειας για τη Ν.Δ. Στο διάστημα αυτό προχωρήσαμε στην ανασυγκρότηση της παράταξης. Εκλέξαμε με μια πρωτόγνωρη διαδικασία τη νέα ηγεσία του κόμματος, το νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, τις νέες Νομαρχιακές και Τοπικές Επιτροπές. Στο συνέδριο συμμετέχουν σχεδόν 4.500 μέλη, η πλειοψηφία των οποίων είναι αιρετοί σύνεδροι. Οι ποσοστώσεις που καθιερώθηκαν δίνουν τη δυνατότητα να υπάρξει ανανέωση. Το 30% θα είναι νέα πρόσωπα κάτω των 35 ετών. Επίσης, υπάρχει ειδική ποσόστωση για τις γυναίκες.
Πιστεύω ότι χρέος όλων μας είναι να σταθούμε με υπευθυνότητα απέναντι στα προβλήματα και να καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης που βιώνουμε. Αυτό κάνει και η Ν.Δ. στο συνέδριό της. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι κάνουμε μια νέα αρχή, ξεκινάμε από μια νέα αφετηρία. Ότι υπάρχει μια δύναμη ευθύνης, μια υπεύθυνη πολιτική παράταξη, που επεξεργάζεται μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για τον τόπο. Μήνυμα ανανέωσης, οργανωτικής ανασυγκρότησης και ετοιμότητας. Νέα πρόσωπα, νέο στελεχιακό δυναμικό, νέα ορμή.
Πιστεύω ότι από το συνέδριό μας αύριο θα βγούμε πιο δυνατοί, με ξεκάθαρο λόγο, με συγκεκριμένες θέσεις, και με τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας».
Παναγιώτης Νίκας: «Συνέδριο ελπίδας»
Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας τόνισε: «Θέλω να το βλέπω ως συνέδριο ελπίδας. Πρώτον, ως συνέδριο ελπίδας, το οποίο θα συμβάλει στην αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων της πατρίδας μας. Υπάρχουν σοβαρότατα εθνικά προβλήματα και κάθε κόμμα πρέπει να πάρει σαφή θέση. Ιδιαίτερα η Ν.Δ., ως κόμμα των μεγάλων επιλογών, νομίζω ότι θα ανταποκριθεί σε αυτή την υποχρέωση με σαφή λόγο και θέση. Δεύτερον, το συνέδριο αυτό πρέπει να είναι η ελπίδα για την αντιμετώπιση προβλημάτων του πολιτικού συστήματος, που απαξιώνεται συνεχώς μέσα σε ένα νοσηρό κλίμα σκανδαλολογίας. Πρέπει και σε αυτό το θέμα το συνέδριο να πάρει θέση. Πρέπει να υπάρξει πολιτική αναγέννηση στον τόπο μας. Αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα για να σταματήσει η εσωστρέφεια στη Ν.Δ., να ανοιχτεί το κόμμα στην κοινωνία. Με τις υπεύθυνες και ειλικρινείς θέσεις του και βάζοντας μπροστά πάντα το ελληνικό συμφέρον, να αποκτήσει πλέον την καλύτερη δυνατή επαφή με τα ευρύτερα πληθυσμιακά στρώματα. Το συνέδριο είναι η αφετηρία και η ελπίδα για τη μεγαλύτερη ενότητα και συσπείρωση της Ν.Δ. σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έδωσε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς».
Σωτήρης Παναγιωτόπουλος: «Πορεία προς το φως»
Ο αντινομάρχης Μεσσηνίας και υποψήφιος για την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος Σωτ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε: «Το 8ο Συνέδριο της Ν.Δ. αποτελεί αφετηρία για την αναγέννηση του κόμματος μετά την οδυνηρή ήττα των τελευταίων εκλογών. Είναι το εφαλτήριο νέων αγώνων που θα ξαναδώσουν στους Έλληνες την ελπίδα και θα ξαναφέρουν στη χώρα το φως.
Είναι, πράγματι, δύσκολο να νιώσει κανείς αυτή τη βεβαιότητα της μελλοντικής νίκης που κάνει τα χαμόγελα να ανθίζουν, γιατί αυτή τη στιγμή ζούμε το ζόφο της σκοτεινιάς. Όμως, το πιο πυκνό σκοτάδι κυριαρχεί λίγο πριν το φως ξημερώσει. Μόνο όσοι παρέστησαν στο συνέδριο του κόμματος μας μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος των αλλαγών που συντελούνται σήμερα στη Ν.Δ.
Οργανωτική ανασυγκρότηση, ιδεολογική, επανεξοπλισμός, διάθεση μάχης από χιλιάδες μέλη και φίλους του κόμματος, είναι τα στοιχεία που θα οδηγήσουν τους αμέσως επόμενους μήνες στην πολιτική και ιδεολογική κυριαρχία της Ν.Δ. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτό το νέο ξεκίνημα του κόμματος ηγείται ο Αντώνης Σαμαράς. Είναι αυτός ο ηγέτης που και μπορεί και θέλει να σπάσει τα δεσμά που φαλκιδεύουν για την πατρίδα και τους Έλληνες οι σημερινοί εντολοδόχοι του ΔΝΤ. Η πορεία προς το φως μόλις ξεκίνησε».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου