PYLOS NEWS MESSINIA

Λάθος επιλογή βουλευτής για δήμαρχος

Πλήρες αδιέξοδο φαίνεται να υπάρχει στο τοπικό ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά τον υποψήφιο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου στο Δήμο Καλαμάτας. Το αποτέλεσμα της μέχρι σήμερα διαδικασίας, με την υποβολή ονομάτων μέσω του διαδικτύου, δεν έχει αφήσει ικανοποιημένα ούτε τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ούτε- πολύ περισσότερο- αυτά της Ιπποκράτους.
Ένα σενάριο άρσης του αδιεξόδου, που ακούγεται από τις προηγούμενες ημέρες, είναι να επιλεγεί για υποψήφιος δήμαρχος ένας εκ των τριών βουλευτών του κόμματος στο νομό.
Η παραπάνω άποψη, αν και βρίσκει ευήκοα ώτα σε στελέχη του νομού, φαίνεται να συναντά την αντίδραση των βουλευτών της Μεσσηνίας. Όπως υποστηρίζουν σε δηλώσεις τους στο «Θ» τόσο ο Δ. Κουσελάς όσο και η Ν. Γιαννακοπούλου, κάτι τέτοιο θα ήταν πολιτικό λάθος για το κυβερνών κόμμα, αφού - σύμφωνα με τους ίδιους - το ακροατήριο των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση είναι διαφορετικό από αυτό των βουλευτικών εκλογών, κι ένας «κομματικός κορσές» δε θα ήταν η καλύτερη λύση. Συγκεκριμένα, απαντώντας στο σχετικό ερώτημα, ο Δ. Κουσελάς σημειώνει: «Θεωρώ ότι θα πρέπει η πολιτική μάχη για τους Δήμους στις εκλογές του Νοεμβρίου να δοθεί με υποψήφιους αυτοδιοικητικά στελέχη. Πιστεύω ότι στη συγκεκριμένη συγκυρία θα ήταν λάθος να πάμε σε πολιτικές επιλογές τέτοιου τύπου. Υπάρχει η δυνατότητα και στη Μεσσηνία, η κάλυψη των υποψηφιοτήτων να γίνει από ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να υπηρετήσουν την Αυτοδιοίκηση. Προσωπικά, έχω δηλώσει ότι δε θα δεχόμουν μια τέτοια πρόταση, μολονότι μου έχουν γίνει προτάσεις να ηγηθώ του ψηφοδελτίου σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου στις προσεχείς εκλογές».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Ν. Γιαννακοπούλου: «Άποψή μου είναι ότι οι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές για την Αυτοδιοίκηση δε θα πρέπει να είναι πρόσωπα από την κεντρική πολιτική σκηνή. Κάτι τέτοιο φανερώνει φαινόμενα παθογένειας. Κι αυτό αντανακλάται στο Νομό Μεσσηνίας, με την αδυναμία από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ να προωθήσει καινούργια και ικανά στελέχη να διεκδικήσουν τους Δήμους της περιοχής μας.
Ο υποψήφιος για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης πρέπει να έχει άλλα χαρακτηριστικά από αυτόν που συμμετέχει στις βουλευτικές εκλογές. Θεωρώ ότι ο έντονος κομματισμός δε συνάδει με τις εκλογές για την ανάδειξη δημάρχων.
Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι σωστή επιλογή, όχι μόνο στο Δήμο Καλαμάτας αλλά και γενικότερα, κάποιος βουλευτής ως υποψήφιος δήμαρχος». Παρά τις προσπάθειες να επικοινωνήσουμε και με τον Οδ. Βουδούρη, μέχρι αργά χθες βράδυ, προκειμένου να καταγράψουμε και τη δική του άποψη για το θέμα, αυτό δε στάθηκε δυνατό.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου