PYLOS NEWS MESSINIA

Ανέξοδη συζήτηση για την Πολεοδομία

Μια συζήτηση, χωρίς ιδιαίτερο νόημα και κανένα απολύτως αποτέλεσμα, για τη λειτουργία της Πολεοδομίας, έγινε προχθές βράδυ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Κι αυτό, γιατί συζητήθηκαν, 6 μήνες πριν από την κατάργηση του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, σοβαρά προβλήματα λειτουργίας της υπηρεσίας που δεν έχουν λυθεί εδώ και δεκαετίες.
Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση από το Σύλλογο Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών, απουσία εκπροσώπων του ΤΕΕ, το οποίο ζήτησε εγγράφως αναβολή λόγω των αρχαιρεσιών στην Τρίπολη. Ωστόσο, το αίτημα δεν έγινε δεκτό από το Σώμα. Η συζήτηση έληξε, φυσικά, χωρίς απόφαση, ενώ, ως γνωστόν, με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» οι υπηρεσίες της Πολεοδομίας θα περάσουν στην αρμοδιότητα των νέων Δήμων.
Προβλήματα
Αναφερόμενη η πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Μηχανικών Ειρήνη Μουντανέα στα προβλήματα λειτουργίας της Πολεοδομίας, σημείωσε πως έχουν άμεσο αντίκτυπο στη δουλειά τους, γι’ αυτό και οι ιδιώτες μηχανικοί αντιδρούν και διαμαρτύρονται. Υπενθύμισε δε ότι σε προηγούμενη συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ο νομάρχης είχε δεσμευθεί για πρόσληψη προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, μετακίνηση της υπηρεσίας στον 1ο όροφο του Διοικητηρίού, εξοπλισμό και άλλα, όμως τίποτα δεν πραγματοποιήθηκε.
Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, ο αρμόδιος αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος σημείωσε ότι, εκτός του ότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα, όσοι προσλαμβάνονται άμεσα ψάχνουν τρόπους για να εργαστούν σε άλλες υπηρεσίες.
Παίρνοντας το λόγο η διευθύντρια της Πολεοδομίας Σταυρούλα Αγρίου ανέφερε ότι η Πολεοδομία της Μεσσηνίας είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα 5η κατά σειρά, ενώ διαχειρίζεται κάθε χρόνο περίπου 12.000 αιτήσεις.
Μιλώντας για το προσωπικό, έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό όσων έπρεπε να υπηρετούν βάσει του Οργανισμού της Νομαρχίας, που ψηφίσθηκε πέρυσι, αλλά για τον αριθμό όσων πραγματικά βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην υπηρεσία:
Αρχιτέκτονες: έπρεπε να υπηρετούν 11 και είναι 3
Πολιτικοί μηχανικοί: 9 και είναι 3
Τοπογράφοι 5 και είναι 3
Πολιτικοί Μηχανικοί ΤΕ: 13 και είναι 1
Τοπογράφοι: 2 και είναι 1.
Οι μόνες θέσεις που έχουν καλυφθεί βάσει του οργανογράμματος είναι στους μηχανολόγους (1) και τους εργοδηγούς (3). Συνολικά, έπρεπε να υπηρετούν 45 υπάλληλοι και υπηρετούν 15. Επίσης, από τους 10 μηχανικούς οι 3 έχουν εμπειρία.
Κατά την κα Αγρίου, ο όγκος δουλειάς είναι πολύ μεγάλος και το προσωπικό δεν επαρκεί. Χαρακτηριστικά, δήλωσε ότι με αυτό το προσωπικό οι κινήσεις της υπηρεσίας είναι οριακές. Παρ’ όλα αυτά, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες, ενώ είναι η μόνη Πολεοδομία που λειτουργεί Επιτροπή Αυθαιρέτων σε εβδομαδιαία βάση και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι η Τρίπολη έχει πραγματοποιήσει μία συνεδρίαση ΣΧΟΠ το έτος αυτό και η Πολεοδομία Μεσσηνίας 25.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου