PYLOS NEWS MESSINIA

Έρευνα τιμών πριν τις κρατήσεις

Την αισιοδοξία τους προσπαθούν να διατηρήσουν οι ξενοδόχοι ανά τη Μεσσηνία, αφού ακόμα δεν έχει ξεδιαλύνει η εικόνα για το τι θα γίνει τους καλοκαιρινούς μήνες. Η κίνηση παραμένει χαμηλή, μιας και ο Έλληνας συνηθίζει να είναι της τελευταίας στιγμής και δεν έχει προχωρήσει σε κρατήσεις.
Στον αντίποδα, σημαντικό είναι το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται, έστω και σε επίπεδο πληροφόρησης. Στο πλαίσιο έρευνας αγοράς γίνονται αρκετά τηλεφωνήματα στα ξενοδοχεία από Έλληνες και ξένους, οι οποίοι θέλουν να πληροφορηθούν, κυρίως, για τις τιμές.
Μάνη
Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι θεωρεί ότι θα κυμανθεί η κίνηση φέτος ο κ. Γεώργιος Νικολακέας από το ξενοδοχείο «George» στη Στούπα. Ακόμα και για τη Μάνη, όμως, είναι νωρίς ακόμα για να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση: «Υπάρχουν τηλεφωνήματα, αλλά για να ρωτήσουν και να πάρουν πληροφορίες, όχι όμως για κρατήσεις. Είναι νωρίς. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι για τέλος Ιουλίου και Αύγουστο». «Αρκετά περιορισμένα είναι ακόμα τα πράγματα», σημείωσε ο κ. Δημήτρης Καμμένος από το ξενοδοχείο «Πρίτζηπας» στη Στούπα: «Ο Ιούνιος είναι κενός. Από 10 Ιουλίου έως και τέλος Αύγουστου θα είναι όλη η κίνηση. Αλλά με 1,5 και 2 μήνες δουλειά δε γίνεται τίποτα. Οι τιμές μας είναι κατεβασμένες. Ευτυχώς, κινηθήκαμε τα τριήμερα. Πάντως, τώρα έχουμε πολλά τηλεφωνήματα για πληροφορίες».
Κάποιες κρατήσεις έχουν γίνει στο ξενοδοχείο «Καλαμίτσι» στην Καρδαμύλη, σημείωσε η κα Θεανώ Πονηρέα, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση μέχρι τώρα «καλούτσικη», για να συμπληρώσει: «Δεν είναι εντελώς απογοητευτικά τα πράγματα. Ρωτάει ο κόσμος. Πρέπει όλοι να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να βοηθήσουμε».
Το συγκρότημα «Αννίσκα» στην Καρδαμύλη συνεργάζεται, κυρίως, με τουριστικά γραφεία και η κίνηση είναι καλή. Ο κ. Ηλίας Παλιατσέας παρατήρησε ότι η κίνηση είναι λίγο πεσμένη σε σύγκριση με πέρυσι σε ό,τι αφορά τους μεμονωμένους επισκέπτες. «Γίνονται πολλά τηλεφωνήματα για τον Αύγουστο και ρωτούν τις τιμές. Δίνουν έμφαση στις τιμές και ζητούν μειώσεις. Και Έλληνες και ξένοι ζητούν χαμηλότερες τιμές», εξήγησε.
Φοινικούντα
Μικρή είναι η κίνηση και στη Φοινικούντα, όπως τόνισε από το ομώνυμο ξενοδοχείο ο κ. Θεόδωρος Καρβέλας: «Είναι στριμωγμένα τα πράγματα. Υπάρχει κίνηση, αλλά μικρή. Παίρνουν τηλέφωνα από Αθήνα και εξωτερικό και ρωτούν για τις τιμές. Τους λέω ελάτε και θα τα βρούμε. Η τιμή είναι το βασικό κριτήριο και για τους Έλληνες και για τους ξένους».
«Η σεζόν έχει ανοίξει λίγο με τους ξένους, αλλά η κίνηση είναι λίγο μειωμένη σε σχέση με πέρυσι. Οι κρατήσεις είναι λίγο λιγότερες από Έλληνες», παρατήρησε ο κ. Αντώνης Κορακάκης από το «Korakakis beach». «Φαίνεται μια πτώση σε κάποιους που έκαναν νωρίς κρατήσεις. Οι περισσότεροι, όμως, κάνουν κρατήσεις αργότερα. Δεν προβλέπω μεγάλη πτώση, αλλά θα υπάρχει. Τηλέφωνα παίρνουν πολλά. Αλλά η κατάσταση είναι μουδιασμένη, αν και έχουμε κατεβάσει τις τιμές από πέρυσι. Πάντως, το κύριο χαρακτηριστικό είναι οι ολιγοήμερες πλέον διακοπές. Σπάνια κάποιος κάνει κράτηση για πάνω από 6-7 ημέρες. Και βέβαια, κάνουν πλέον έρευνα τιμών πριν προχωρήσουν σε κράτηση».
Πύλος
Στα ίδια επίπεδα με τα περσινά εκτιμά ότι θα κινηθεί η κατάσταση φέτος ο κ. Δημήτρης Καραλής από το ξενοδοχείο «Karalis» στην Πύλο. Και εξήγησε: «Είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κινητικότητα υπάρχει και έχει αρχίσει να διαμορφώνεται ένα καθοριστικό ενδιαφέρον. Πιστεύουμε ότι θα πάει καλά. Οι κρατήσεις δεν υπολείπονται σε σχέση με πέρυσι. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες και οι τιμές υπόκεινται στους νόμους της αγοράς. Έχουμε φροντίσει να μειώσουμε τις τιμές μας για να είμαστε ανταγωνιστικοί». Χειρότερα, αντίθετα, περιμένει τα πράγματα φέτος ο κ. Λάμπρος Χούμας, από το ξενοδοχείο «Miramare»: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι φέτος είναι πιο χάλια από πέρυσι. Ακόμα είναι μέτρια η κίνηση. Γίνονται κάποιες κρατήσεις, αλλά λιγότερες από πέρυσι. Ο κόσμος δυσκολεύεται. Και τις λίγες ημέρες που πήγαινε κάποιος διακοπές θα τις κόψει τώρα. Μάλιστα, έχω και περιπτώσεις ακύρωσης κρατήσεων, που είχαν γίνει πριν από 2-3 μήνες». Καλά και η ΠΟΤΑ τι κανει βρε παιδιά;
Aπο το 'Θάρρος'
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου