PYLOS NEWS MESSINIA

Φωτοβολταϊκό πάρκο "μαμούθ" στου Κυνηγού

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά ίσως των Βαλκανίων και της Μεσογείου, θα κατασκευασθεί στου Κυνηγού Πυλίας, από τον ιδιοκτήτη της Costa Navarino Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, προϋπολογισμού 60 εκατομμύριων ευρώ.
Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε πως το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο θα γίνει μετά από συνεργασία δύο εταιρειών στη Δράμα, το οποίο θα είναι ισχύος 4.994,88 kWp και παραγωγής άνω των 7.200.000 kWh ετησίως. Από χθες, πάντως, αυτό φαντάζει ελάχιστο μπροστά στο μεγαθήριο των 11.963,2 ΚW που θα κατασκευασθεί στου Κυνηγού, το οποίο και προβλέπεται να παράγει 11,8- 14,5 εκατομμύρια kWh ετησίως.
Σε 269 στρέμματα
Χθες κατατέθηκε στη Νομαρχία Μεσσηνίας η θετική γνωμοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου επί της προκαταρκτικής περιβαλλοντικής εκτίμησης και αξιολόγησης (Π.Π.Ε.Α) του έργου: «Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) ισχύος 11.963,2 ΚW (45.144 Χ 265 W) και συνοδά έργα πρόσβασης και διασύνδεσης αυτού», της εταιρείας «ΚΥΝΗΓΟΣ ΑΕ», σε εκτός οικισμού περιοχή στη θέση «Σκοπελάκια» του δ.δ. Κυνηγού του Δήμου Πύλου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Κυνηγός Α.Ε.» είναι ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.
Η μονάδα προβλέπεται να εγκατασταθεί σε έκταση περίπου 269 στρεμμάτων, ενώ βρίσκεται 1,5 χιλιόμετρο νοτιοανατολικά του δημοτικού διαμερίσματος Κυνηγού.
Ο φωτοβολταϊκός σταθμός θα αποτελείται από 45.144 πολυκρυσταλλικά φωτοβολταϊκά πλαίσια. Το έργο είναι προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων ευρώ και έχει ενταχθεί στις ευνοϊκές διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια:

  1. Το στοίχημα για την Πολιτεία είναι η διασφάλιση της ορθής ένταξης των φωτοβολταϊκών συστημάτων στο ενεργειακό μείγμα της χώρας μας προχωρώντας στις κατάλληλες ρυθμιστικές διατάξεις έτσι ώστε η μεγάλη πλειονότητα των φ/β να εγκατασταθεί στον κτηριακό τομέα (στέγες) και όχι σε μεγάλες εκτάσεις, που όχι μόνο θα επιφέρουν σημαντική αλλαγή στη χρήση γης, αλλά θα πριμοδοτήσουν μόνο μια μικρή μερίδα πολιτών.
    Με εκτίμηση, Φωτοβολταϊκά στον Πύργο Ηλείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενιαφερομαι για αγορα φ/β αδειων σε ωριμο σταδιο. τηλ. 6937250225

    ΑπάντησηΔιαγραφή