PYLOS NEWS MESSINIA

«Δύσκολες εποχές μας φόρτωσαν πολλά»

Η εγκατάσταση ταμειακών μηχανών, η έκδοση αποδείξεων και η τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων που πρόκειται να ισχύσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο για όσους πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές, έχει θορυβήσει και τους Μεσσήνιους παραγωγούς. Όλοι όσοι μας μίλησαν χθες στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας ήταν εναντίον του μέτρου, εκτός από έναν ο οποίος είχε ταμειακή μηχανή στον πάγκο του και, όπως μας είπε, κόβει αποδείξεις και κρατά βιβλία εσόδων - εξόδων από το 1993. Ωστόσο, δε θέλησε να μας πει το όνομά του, ούτε μας επέτρεψε να τον φωτογραφήσουμε.
Γεωργία Χρονοπούλου, Ασπρόχωμα -«Ή θα αυτοκτονήσουμε ή θα βγούμε με τα ντουφέκια»
«Σε λίγο δε θα βλέπουμε πελάτη, αλλά θα μας έχει μείνει η ταμειακή. Τι θα την κάνουμε; Δες! Μεσημέρι και όλοι οι πάγκοι είναι γεμάτοι. Είχαν πει ότι εμάς, που πουλάμε εντός νομού, δε θα μας έβαζαν στο μέτρο, όμως τώρα τελευταία δεν ακούω κάτι τέτοιο. Θα μας επιβαρύνουν με 1.000 ή 2.000 ευρώ το χρόνο, χωρίς να έχουμε εισπράξεις. Αυτά τα λεφτά θα τα βγάλουμε από την τσέπη μας. Γιατί, αν έρθει ο πελάτης και του πεις δώσε μου και κάτι παραπάνω για την Εφορία, δε θα ψωνίσει. Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Έχουμε φτάσει στο αποκορύφωμα. Βλέπεις το DVD της “τσ…ας” να πουλιέται με ΦΠΑ 5% και το γάλα με 10%! Τι χώρα είν’ αυτή; Νομίζουν ότι είμαστε όλοι ηλίθιοι, αναλφάβητοι, αγράμματοι. Δεν είναι έτσι. Μπορεί ο λαός να μη μιλάει, αλλά κάποια στιγμή θα κάνει μπαμ. Ο κόσμος κουράστηκε. Δυο άνθρωποι με τον άντρα μου εδώ όλη την ημέρα, και άλλη μία χθες να φτιάξουμε τα πράγματα, για 30 ευρώ! Είναι εξευτελιστικό. Ή πρέπει να πάμε να αυτοκτονήσουμε ή να βουτήξουμε τα ντουφέκια και να βγούμε στο βουνό, να γίνουμε κλέφτες και αρματωλοί. Λένε ότι ο κόσμος υπερβάλλει. Αμ δεν υπερβάλλει. Από Σεπτέμβριο θα δείτε. Έρχονται άνθρωποι να ψωνίσουν και μου λένε, κυρία, δεν έχω άλλα λεφτά, αυτά είναι. Αναγκάζεσαι και τους λες, πάρ’ το έτσι. Αλλά μέχρι πότε; Κάποια στιγμή το αυγό δε θα μπορώ να το δώσω έτσι να το φάει το μωρό, γιατί οι κότες θέλουν καλαμπόκι
».
Της Μαρίας Νίκα απο το 'Θάρρος'
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου