PYLOS NEWS MESSINIA

Βολές Σωτηρόπουλου για την πρόταση του στα Φιλιατρά

Από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φιλιατρών Δημήτρη Σωτηρόπουλο εσταλη στα τοπικά μεσα η ακόλουθη επιστολή
Η ΘΕΣΗ της παράταξής μας στο Δήμο Φιλιατρών, σχετικά με τον «Καλλικράτη» είναι γνωστή: Ενιαίος και δυνατός Δήμος Τριφυλίας με ΕΔΡΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ.
Η θέση αυτή αποτέλεσε και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, το οποίο ψήφισε σαν πρώτη θέση αυτόνομο Δήμο Φιλιατρών και ως δευτερεύουσα Δήμο Τριφυλίας με έδρα τα Φιλιατρά.
Δυστυχώς η πλειοψηφία της παράταξης του κ. Δημάρχου μας, μετά την απόρριψη από το σχέδιο νόμου του Καλλικράτη της πρώτης θέσης μας ως αυτόνομου Δήμου, εγκατέλειψε αιφνιδιαστικά την δεύτερη λύση που ΟΜΟΦΩΝΑ είχαμε συναποφασίσει για Δήμο Τριφυλίας με έδρα τα Φιλιατρά και πρότεινε και αποφάσισε πλειοψηφικά να απαιτήσουμε Δήμο Φιλιατρών μαζί με τους Γαργαλιάνους και με ΕΔΡΑ τους Γαργαλιάνους.
Επειδή τα Φιλιατρά βρίσκονται στο μέσο των δύο ισχυρών πόλων, δηλαδή της Κυπαρισσίας ........ (λιμάνι) και των Γαργαλιάνων (τουριστική ανάπτυξη ΠΟΤΑ), αποτελεί δε η πόλη μας το πλούσιο αγροτικό και εμπορικό κέντρο της Τριφυλίας με καλό και βατό οδικό δίκτυο, αποτελούσε ΕΦΙΚΤΟ στόχο να καταστεί ΕΔΡΑ του νέου μεγάλου δήμου της Τριφυλίας.
Η πλειοψηφία της δημοτικής παράταξης του κ. Δημάρχου δεν μας άκουσε και επέλεξε έναν αγώνα με άναρθρες κραυγές και διχαστικό κλίμα μεταξύ βορείων και νοτίων.
ΣΗΜΕΡΑ ανακοινώθηκε από τον κ. Υπουργό των Εσωτερικών στη Βουλή σειρά αλλαγών στον «Καλλικράτη» που έχουν σχέση με την έδρα των νέων Δήμων. ΄Ετσι για παράδειγμα: Δήμος Ανδρίτσαινας με έδρα τα Κρέστενα και ιστορική έδρα την Ανδρίτσαινα. Δήμος Βοϊου Ν. Κοζάνης με έδρα τη Σιάτιστα και ιστορική έδρα τη Νεάπολη. Δήμος Σπάρτης με έδρα τη Σπάρτη και ιστορική έδρα το Μυστρά και πολλές άλλες αλλαγές.
ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ λοιπόν ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε τα Φιλιατρά σαν διοικητική έδρα του Δήμου Τριφυλίας!!! Αρκεί να το ζητούσαμε!!! Δεν το ζητήσαμε όμως!!! Και αντ’ αυτού αναλωθήκαμε με γηπεδικές συμπεριφορές να ζητάμε Δήμο Φιλιατρών-Γαργαλιάνων με έδρα τους Γαργαλιάνους!!!
Κάνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ σε κάθε νοήμονα συμπολίτη μας:
Την υστάτη αυτή ώρα, διότι προλαβαίνουμε και τώρα:
Υψώστε τη φωνή σας στη μόνη ρεαλιστική και συμφέρουσα λύση.
Με πολιτικά επιχειρήματα να απαιτήσουμε (διότι ο Υπουργός απέδειξε ότι ακούει τα λογικά επιχειρήματα και απορρίπτει τις οπαδικές και γηπεδικές αδιέξοδες κινήσεις):
ΝΑΙ στον Δήμο Τριφυλίας.
ΕΔΡΑ του Δήμου τα ΦΙΛΙΑΤΡΑ μας.
Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ας ονομαστεί ιστορική έδρα (όπως σε πολλούς άλλους Δήμους έγινε).
Αν ενωθούμε, αν συνδιαλλαγούμε με τους γείτονές μας, αν μιλήσουμε χωρίς παρωπίδες και με σοβαρά επιχειρήματα, αν ομονοήσουμε, ΜΠΟΡΟΥΜΕ και τώρα να τα καταφέρουμε.
Στην έκδοση του παρόντος Δελτίου Τύπου δεν προβαίνουμε για να πανηγυρίσουμε γιατί η θέση μας δικαιώθηκε αλλά για να συνεγείρουμε τους συμπολίτες μας μήπως καταφέρουμε και την υστάτη αυτή ώρα να κερδίσει η πόλη μας την έδρα που δικαιούται.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου