PYLOS NEWS MESSINIA

K. Παπούλιας: Να κάνουμε όλοι αυτοκριτική

Την ανάγκη να αναγνωρίσουν όλοι –μηδενός εξαιρουμένου- τα λάθη τους, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Την ανάγκη να αναγνωρίσουν όλοι –μηδενός εξαιρουμένου- τα λάθη τους, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά.
Διάλογος Κ. Παπούλια - Α. Σαμαρά
Ο κ. Παπούλιας έκανε λόγο για μια δύσκολη και κρίσιμη στιγμή και σημείωσε πως «μαζί όλοι πρέπει να δώσουμε αυτήν την κρίσιμη μάχη».
«Να αναγνωρίσουμε όλοι μας τα λάθη μας, μηδενός εξαιρουμένου, και εμού, γιατί κι εγώ συμμετείχα σε μια κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε να υπάρξει ευαισθησία για τους αδύναμους που καλούνται τώρα να πληρώσουν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ακόμα πως είδε «με πολλή χαρά το παράδειγμα της Πορτογαλίας όπου Πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης μαζί ομονοούντες είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την κρίση».
Α. Σαμαράς: Zήτησα άμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών «Περνάμε κρίσιμες στιγμές, που απαιτούν κρίσιμες αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον και για την κοινωνική συνοχή», είπε από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς και ζήτησε άμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Πρόσθεσε πως είναι ώρες ευθύνης για όλους και ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε αποφάσεις, που θα καθορίσουν και το σήμερα και το αύριο της χώρας.
Λίγο αργότερα, το Γραφείο του Πρωθυπουργού ανακοίνωσε πως ο κ. Γιώργος Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν τη συνάντηση του τελευταίου με τον κ. Σαμαρά. Στην ανακοίνωση, γνωστοποιείται η πρόθεση του κ. Παπανδρέου να πραγματοποιηθεί συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.
Προστίθεται ακόμη πως ο Πρωθυπουργός, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις και του ανακοίνωσε την πρόθεσή του να τον επισκεφθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
«Επίσης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά τη συνάντησή τους, να συγκαλέσει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με την κατάληξη των συζητήσεων για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας».
Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών πριν τη λήξη των διαπραγματεύσεων ζητά η ΝΔ
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος επανήλθε επικρίνοντας τον Πρωθυπουργό και ζητώντας συνάντηση των πολιτικών αρχηγών πριν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με το ΔΝΤ την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν
«Ο κ. Παπανδρέου θέλει τους Πολιτικούς Αρχηγούς “ακροατές” - και στην καλύτερη περίπτωση “σχολιαστές”- τετελεσμένων» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στο αντίποδα πρόσθεσε πως «ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε διάλογο ουσίας, γιατί θεωρεί ότι η εθνική συνεννόηση πρέπει να βασίζεται στη γνώση των αληθινών στοιχείων και όχι σε διαρροές και σε προαποφασισμένα». Παράλληλα, το Γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε πως μετά το αίτημα του κ. Παπανδρέου στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τη σύγκληση του Συμβουλίου «λόγω των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων» αναβάλλονται η προγραμματισμένη για την Κυριακή εκδήλωση αυτοδιοικητικών στελεχών της ΝΔ, καθώς και η προγραμματισμένη, για τη Δευτέρα Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη του κόμματος στην Κομοτηνή, με θέμα «Περιφερειακή Ανάπτυξη- Περιβάλλον».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου