PYLOS NEWS MESSINIA

Νίκας: "Πάλι υποψήφιος με σύμμαχο τον ΛΑΟΣ"

Αποφασισμένος και σίγουρος ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας. Απαντώντας σε ερώτηση του «Θ» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως «ένας εν ενεργεία δήμαρχος είναι προφανές ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος. Η σχετική επίσημη ανακοίνωση θα γίνει σε χρόνο που θα επιλεγεί στο μέλλον». Ο κ. Νίκας προχώρησε χθες ένα βήμα παραπέρα και σημείωσε ότι εν όψει των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να συμμαχήσει με αυτό του ΛΑΟΣ.
Μάλιστα, ανέφερε ότι τη σχετική πρόταση κατέθεσε και επίσημα στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο στην Τρίπολη των στελεχών της Ν.Δ. στο χώρο της αυτοδιοίκησης. «Η άποψη αυτή, η οποία είναι καθαρά προσωπική, θεωρώ ότι θα αποβεί μόνο θετικά για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας», σχολίασε.
Εκτίμησε, δε, ότι ανάλογη τακτική θα ακολουθήσει και η κυβέρνηση, η οποία θα αναζητήσει να συνάψει συμμαχίες με συγγενείς προς αυτή χώρους, όπως, κατά τον κ. Νίκα, είναι αυτός του Συνασπισμού. Επιπρόσθετα, χαρακτήρισε τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως ιδιαίτερα σημαντικές για τα κόμματα αλλά και την κυβέρνηση και είπε ότι με βάση αυτό το χαρακτήρα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να σημειώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Από την άλλη πλευρά, στάθηκε εκ νέου απέναντι στη διαδικασία που δρομολογείται για τον «Καλλικράτη», τονίζοντας ότι «διοικητική μεταρρύθμιση με εντολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι καταδικασμένη να αποτύχει, αφού η προκρούστεια κλίνη της οικονομίας είναι δεδομένο ότι θα δημιουργήσει αναπηρίες».
Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Νίκας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας την περασμένη Παρασκευή εξέφρασε έντονες αμφιβολίες ως προς τη θεσμική κατοχύρωση των αναγκαίων πόρων και την ύπαρξη κατάλληλης προετοιμασίας για τη μετάβαση στο νέο διοικητικό σχήμα από την 1η Ιανουαρίου. Πρότεινε δε αναβολή της εφαρμογής του εγχειρήματος. Όσο για το θέμα της νέας χωροταξίας των Δήμων στη Μεσσηνία, πρότεινε αυτοί να είναι εννέα (9), υιοθετώντας με αυτό τον τρόπο την πρόταση που είχε καταθέσει πριν από 2 χρόνια περίπου η μειοψηφία του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Απο το 'Θάρρος'
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου