PYLOS NEWS MESSINIA

Μικρό καλάθι κρατούν οι έμποροι για τις γιορτές

«Μικρό καλάθι» κρα- τούν οι έμποροι για την περίοδο του Πάσχα, στην περιοχή της Τριφυλίας, καθώς έχουν περάσει τον δυσκολότερο ίσως χειμώνα από άποψη εμπορικής κίνησης στην αγορά και δεν πιστεύουν ότι και την περίοδο του Πάσχα θα υπάρξει σημαντική μεταστροφή του κλίματος. Οπως πάει η αγορά σημειώνουν την περίοδο του Πάσχα -σε σχέση με ανάλογες πασχαλινές περιόδους- αναμένεται η κίνηση να είναι περιορισμένη και σαφώς μειωμένη. Χωρίς βέβαια να λείπουν και οι απόψεις ότι η οικονομική κρίση θα φέρει περισσότερο κόσμο την περίοδο αυτή στην περιοχή, καθώς θα προτιμήσουν να κάνουν
Πάσχα στον τόπο καταγωγής τους.
Από την άλλη όπως μας τόνισαν οι εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων από
Κυπαρισσία, Φιλιατρά και Γαργαλιάνους, η οικονομική κρίση επηρεάζει πλέον την αγορά ψυχολογικά και όχι μόνο, αφού τα οικονομικά μέτρα με τις περικοπές σε μισθούς και δώρο Πάσχα έχουν φέρει λιγότερα χρήματα στις τσέπες των καταναλωτών.
Οσον αφορά δε την αύξηση του ΦΠΑ αυτή τονίζουν έχει απορροφηθεί από τους ίδιους τους εμπόρους και δεν έχει μετακυληστεί στους καταναλωτές. Παράλληλα τόνισαν ότι και την πασχαλινή περίοδο πολλοί επαγγελματίες θα προχωρήσουν σε σημαντικές προσφορές, ώστε να τονώσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών και την κίνηση της αγοράς.
Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Σπύρος Χηνόπουλος τόνισε: «Η αγορά τον Μάρτιο ήταν πολύ χάλια, από τις χειρότερες περιόδους που έχουμε περάσει. Αλλά και για τώρα το Πάσχα βλέπουμε πολύ κουμπωμένο τον κόσμο. Περιμένουμε να υπάρξει κάποια κίνηση αλλά όχι τίποτα το ιδιαίτερο ούτε να έχει σχέση με άλλες χρο-
νιές.
Απο την 'Ελευθερία'
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου