PYLOS NEWS MESSINIA

Αντιδράσεις για τις εκκλησιαστικές αποφάσεις της Μτρόπολης Τριφυλίας- Ολυμπίας

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ της Ι.Μ. Τριφυλίας και Ολυμπίας για δημοσιεύματα του Τυπου αναφέρει "Στο φύλλο της εφημερίδος σας 2ας Φεβρουαρίου 2010 δημοσιεύθηκε επιστολή του κ. Δ. Καραβίτη, με την οποία διαμαρτύρεται «για κάποιες αλλαγές που θα γίνουν την παραμονή του Αγίου Χαραλάμπους».
1. Όσον αφορά το θέμα αυτό παραπέμπουμε στο δελτίο Τύπου που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας την 28η-1-2010, όπου εκτίθεται η θέση της Ιεράς Μητροπόλεως επ’ αυτού.
2. Για τα λοιπά ζητήματα τα οποία θίγει (περιφορά επιταφίων, εορτασμός Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως) δεν υπάρχει θέμα αλλαγών. Προφανώς τα αναφέρει για να δημιουργηθεί κλίμα αντιδράσεως.
3. Η νοσταλγική αναφορά του στα «Χαραλάμπεια ......... του Ιουλίου ή όπως διαφορετικά τα έλεγαν» (Αλήθεια, γιατί διστάζει να αναφέρει πώς τα έλεγαν;) καθώς και η φράση «θα φτάσουμε να αναφωνήσουμε καλύτερα ήμαστε πριν» αποκαλύπτει ή μάλλον εκθέτει τον επιστολογράφο.
Αν δεν μπορεί να κατανοήσει την διαφορά ανάμεσα στα βέβηλα και ανίερα «έθιμα», που είχαν συνδεθεί με τις πανηγύρεις των Φιλιατρών, που όντως διέσυραν και εξέθεταν πανελληνίως την πόλη και τη Μητρόπολή μας, και στις παρεμβάσεις του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου μας, που μόνο πνευματικά κίνητρα έχουν και μόνο σκοπό την ανύψωση του κύρους και της ιεροπρέπειας της κεντρικής πανηγύρεως της Μητροπόλεώς μας, λυπούμεθα.
Μας αρκεί ότι την κατανοούν και εκφράζουν με κάθε τρόπο την ευχαριστία τους η δημοτική αρχή της πόλεως και η συντριπτική πλειοψηφία των Φιλιατρινών.
4. Η Ιερά Μητρόπολις περιβάλλει με την ίδια στοργή όλες τις πόλεις και όλα τα χωριά της επαρχίας μας. Τοπικισμοί και αλληλοϋποβλέψεις είναι μακριά από το πνεύμα αγάπης και ενότητος που κηρύσσει η Εκκλησία. Κάθε ενέργειά μας έχει στόχο την πνευματική ανύψωση και τη ψυχική ωφέλεια των πιστών. Αρκεί εκείνοι να έχουν τη διάθεση να ακούν και να ακολουθούν τον ποιμένα τους και όχι να απαιτούν ο επίσκοπος να υποτάσσεται στα δικά τους θελήματα.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου