PYLOS NEWS MESSINIA

Μεγάλες προκλήσεις στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

 Μεγάλες προκλήσεις στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Η λειτουργία των νέων ξενοδοχείων W Costa Navarino και Μandarin στη Γιάλοβα, η παραχώρηση της μαρίνας της Πύλου στο επιχειρηματικό σχήμα της D-Marin και της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., η κατασκευή της παράκαμψης της Γιάλοβας, αλλά και η κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη δεν αλλάζουν μόνο τον οικονομικό χάρτη του Δήμου Πύλου - Νέστορος αλλά ολόκληρης της Μεσσηνίας, καθώς η περιοχή μπαίνει με μεγάλες αξιώσεις στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό χάρτη.

Αν στον τουριστικό χάρτη προστεθούν οι δύο ξενοδοχειακές μονάδες της Costa Navarino που λειτουργούν ήδη στο Ρωμανού, τα τρία γήπεδα γκολφ, οι δεκάδες ποιοτικές τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενες βίλες, εστιατόρια, καφέ), ο μοναδικός αρχαιολογικός χώρος του Νέστορα και τα κάστρα της Πυλίας, ουσιαστικά έχουμε μπροστά μας έναν αυτάρκη προορισμό, που προφανέστατα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους ήδη καταξιωμένους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Από εδώ και πέρα το μόνο που πρέπει να κάνουν ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η κυβέρνηση είναι να επιταχύνουν το έργο εκσυγχρονισμού των υποδομών και να αξιοποιήσουν τους φυσικούς, πολιτιστικούς και παραγωγικούς πόρους της περιοχής. Πρώτα από όλα θα πρέπει να ληφθούν εγκαίρως αποφάσεις για την κατασκευή του περιφερειακού της Πύλου, ο οποίος περιέργως δεν θα κατασκευαστεί με τη σύμβαση για το νέο δρόμο Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη. Από και πέρα θα πρέπει οπωσδήποτε την επόμενη πενταετία να βελτιωθεί ο δρόμος που οδηγεί στο Ανάκτορο του Νέστορα και το Μουσείο της Χώρας, ώστε να αναδειχθεί περαιτέρω ο σπουδαιότερος αρχαιολογικός χώρος της Μεσσηνίας. Η επισκευή και συντήρηση των Κάστρων της Μεθώνης και της Κορώνης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσει εκτός προγραμματισμού την αναστήλωση του Παλαιόκαστρου που μπορεί από μόνο του να γίνει πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο.

Το μεγάλο στοίχημα όμως για το Δήμο Πύλου - Νέστορος είναι η ανάσχεση της δημογραφικής συρρίκνωσης και της γήρανσης του πληθυσμού, που απειλεί με αφανισμό τη Μεσσηνία. Ο χρόνος θα δείξει αν η Πυλία θα γίνει τόπος κατοικίας για χιλιάδες νέους εργαζόμενους ή αν οι εποχικοί εργαζόμενοι θα την εγκαταλείπουν μαζικά μετά τη λήξη της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, για να πάνε τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς και στα σχολεία της Καλαμάτας

 lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός

Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου