PYLOS NEWS MESSINIA

Ο εμπορικός κόσμος εκπέμπει S.O.S.

 


Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο εμπορικός κόσμος, που αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις της Παρασκευής, για να δει αν από την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξει τα καταστήματα του.

Πρόθεση της Κυβέρνησης, είναι να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο με τα υβριδικά μοντέλα του click away και του click in shop για τους κλάδους της ένδυσης, υπόδησης και κοσμημάτων. Όμως, όπως κατ’ επανάληψη ανέφεραν χθες Τετάρτη σε συνεντεύξεις τους τόσο ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Νίκος Παπαθανάσης, οι αποφάσεις της Επιτροπής Επιδημιολόγων θα οριστικοποιηθούν την Παρασκευή.

Σε λιγότερες από 34 ώρες λοιπόν θα γνωρίζουμε αν η Επιτροπή θα ανάψει το “πράσινο φως”, ώστε η Κυβέρνηση να δώσει το σήμα της επαναλειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, οι εκπρόσωποι των οποίων έχουν περάσει στην αντεπίθεση και έχουν επιστρατεύσει τις τελευταίες ώρες γιατρούς και καθηγητές Πανεπιστημίου για να στηρίξουν, με επιστημονικά δεδομένα, ότι το λιανεμπόριο δεν θα επιβαρύνει πολύ περισσότερο την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον κ. Δημοσθένη Σαρηγιάννη, καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, ο οποίος συμμετείχε στη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, η επίδραση στη διασπορά του κορωνοϊού του click away, όταν αυτό εφαρμόσθηκε την εορταστική περίοδο, ήταν της τάξεως του 4% ενώ με βάση τις εκτιμήσεις του, με το click in shop θα φθάσει στο 5%. “Θεωρούμε” είπε ο κ. Σαρηγιάννης “ότι το λιανεμπόριο μπορεί να λειτουργήσει από τις 18 Ιανουαρίου και μετά να ακολουθήσει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση”, υπό την προϋπόθεση, όπως σημείωσε, ότι θα τηρούνται οι κανόνες και οι αποστάσεις.

Αναφανδόν υπέρ της επαναλειτουργίας της αγοράς τάσσεται ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Σύμφωνα με τον ίδιο “επειδή η υγεία χρειάζεται πόρους, η οικονομία θα πρέπει να προηγείται”.

Σε ποια κατάσταση όμως βρίσκεται η αγορά, ποιες είναι οι προβλέψεις και γιατί ο εμπορικός κόσμος τρομάζει στην ιδέα ότι μπορεί να χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος από την εκπτωτική περίοδο;

Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου