PYLOS NEWS MESSINIA

Η πόλη της Πελοποννήσου που θυμίζει νησί! (φωτο)

Η πόλη της Πελοποννήσου που θυμίζει νησί! (φωτο)Σύμφωνα με τα ομηρικά έπη, λεγόταν Αιπεία και ο Αγαμέμνονας την είχε τάξει στον Αχιλλέα κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου. Το όνομά της το πήρε, σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, από την κουρούνα, ένα χάλκινο νόμισμα που βρέθηκε στην περιοχή κατά τη διάρκεια ανασκαφών.
Ο λόγος για την Κορώνη, την παραλιακή κωμόπολη του νομού Μεσσηνίας, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από την πόλη της Καλαμάτας. Την πόλη μοιάζει να εποπτεύει το ενετικό κάστρο, που αγναντεύει από την κορυφή του λόφου τα γραφικά σοκάκια, τα όμορφα αρχοντικά και το πλήθος των εκκλησιών που δίνουν μεσαιωνική ατμόσφαιρα.
Αν και βρίσκεται στην Πελοπόννησο, πολλές γωνιές της Κορώνης παραπέμπουν σε νησιωτικό οικισμό. Είναι τα λευκά ασβεστωμένα δρομάκια, τα γραφικά μαγαζάκια, τα χρωματιστά παράθυρα στα σπίτια, οι παραλίες της περιοχής αλλά και το γραφικό λιμάνι της.
Αξιοποιήστε την παραμονή σας στην Κορώνη για να εξερευνήσετε την ευρύτερη περιοχή, να επισκεφθείτε όμορφους κοντινούς προορισμούς, όπως η Πύλος και η Μεθώνη, και να ανακαλύψετε τις γνωστές και άγνωστες ομορφιές της Μεσσηνίας. Από το patraevents

Η πόλη της Πελοποννήσου που θυμίζει νησί! (φωτο)Η πόλη της Πελοποννήσου που θυμίζει νησί! (φωτο)Η πόλη της Πελοποννήσου που θυμίζει νησί! (φωτο)Η πόλη της Πελοποννήσου που θυμίζει νησί! (φωτο)Η πόλη της Πελοποννήσου που θυμίζει νησί! (φωτο)Η πόλη της Πελοποννήσου που θυμίζει νησί! (φωτο)
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου