PYLOS NEWS MESSINIA

Επενδύσεις 250 εκατομμυρίων ευρώ από την ΤΕΜΕΣ στο Costa Navarino

 Για προώθηση επένδυσης 250 εκατομμυρίων ευρώ στο πολυτελές ξενοδοχείο Costa Navarino της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, έκανε λόγο μιλώντας στην πρωινή ζώνη του Real Fm o υφυπουργός Οικονομίας Σέργιος Πιτσιόρλας. 

Ο κ. Πιτσιόρλας επικαλέστηκε την επένδυση αυτή για να καταδείξει ότι το επενδυτικό κλίμα ειδικά στον τουρισμό «ζεσταίνεται». «Άκουσα χτες για την επένδυση στο Costa Navarino και αυτό αποτελεί ένα σαφές δείγμα του τι συμβαίνει» ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας.
Πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 240 εκατ. ευρώ, που ήταν ενταγμένο στον αρχικό σχεδιασμό για το εμβληματικό ξενοδοχείο που ανέδειξε τη Μεσσηνία ως προορισμό κι αφορά την περαιτέρω επέκταση του Costa Navarino στην Πύλο.
Έτσι με το νέο project θα δημιουργηθεί ένα σύνθετο τουριστικό κατάλυμα που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων, δυναμικότητας 300 κλινών στην περιοχή Navarino Bay, καθώς και την ανέγερση επιπλωμένων κατοικιών δυναμικότητας 900 κλινών. Επίσης, περιλαμβάνει την κατασκευή ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών και διάφορα συμπληρωματικά οικήματα και κτήρια για την εξυπηρέτηση των κύριων υποδομών.
Η εν λόγω επένδυση θα συμπληρώσει τις υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες και τα γήπεδα γκολφ που λειτουργούν ήδη στην περιοχή -τα The Westin Resort Costa Navarino και The Romanos, a Luxury Collection Resort- τα οποία έβαλαν στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη τη Μεσσηνία, συνολικής επένδυσης κοντά στα 500 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η ΤΕΜΕΣ απέκτησε από την Alpha Bank σε συνεργασία με τον όμιλο Dogus μέσω της Ηome Holdings A.E. Συμμετοχών το Hilton Αθηνών της Ιονικής Ξενδοχειακής. Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει η Home Holdings στόχος είναι «η περαιτέρω ανάπτυξη και επανατοποθέτηση στην αγορά του ακινήτου ως ένα εμπορικά αναγνωρίσιμο προορισμό που θα περιλαμβάνει κορυφαίας ποιότητας ξενοδοχειακές υπηρεσίες, πολυτελείς κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο, εμβληματικούς γαστρονομικούς προορισμούς και αναβαθμισμένους εμπορικούς χώρους».
Στον σχεδιασμό, μετά τη λήξη της ισχύουσας σύμβασης διαχείρισης την 31η Μαρτίου 2018, περιλαμβάνεται και η επιλογή διαχειριστή του αναβαθμισμένου ξενοδοχείου και των διαμερισμάτων, μεταξύ εταιρειών οι οποίες διαθέτουν σήματα διεθνούς εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένης της Hilton International.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου