PYLOS NEWS MESSINIA

Σκουπίδια παντού και εικόνες ντροπής στη Μεγάλου Αλεξάνδρου της Καλαμάτας

Συγγνώμη από τους δημότες της Καλαμάτας για την εικόνα που παρουσιάζεται στην αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών, ζήτησε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, εξηγώντας ταυτόχρονα πως αυτό είναι το αποτέλεσμα της δραματικής έλλειψης προσωπικού, λόγω συνταξιοδοτήσεων και απαγόρευσης προσλήψεων.
Ο κ. Νίκας γνωστοποίησε πως το πρόβλημα θα λυθεί από αύριο, καθώς ξεκινά η απασχόληση ατόμων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για διάστημα δύο μηνών. Επίσης, συνεχάρη και ευχαρίστησε τον διευθυντή της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων Ι. Παπαδόπουλο, ο οποίος ανέβηκε σε απορριμματοφόρο και εργάσθηκε ως εργάτης για την αποκομιδή απορριμμάτων. Χαρακτηριστική είναι, στο μεταξύ, η εικόνα που παρουσίαζε χθες το μεσημέρι η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Κάδοι της ανακύκλωσης γεμάτοι σακούλες σε διάφορα σημεία του συγκεκριμένου δρόμου και κάποιοι από αυτούς να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το 9ο-21ο Νηπιαγωγείο. Και σαν να μη φτάνει αυτό, υπάρχουν και ογκώδη αντικείμενα, όπως καναπέδες ή πλαστικές καρέκλες, ακόμη και κλαδέματα από δέντρα, που συνθέτουν ένα σκηνικό που ουδόλως ταιριάζει με την εικόνα που θα πρέπει να έχει μια πόλη η οποία διεκδικεί τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας του 2021.
Φυσικά, για αυτό δεν ευθύνεται ο Δήμος, αλλά οι κάτοικοι, οι οποίοι αδιαφορούν παντελώς για την κατάσταση που επικρατεί και απλώς φροντίζουν να την επιβαρύνουν. Αν δεχθούμε ότι οι εκτός κάδων σακούλες που απαθανατίστηκαν από το φακό του «Θ» περιέχουν μόνο ανακυκλώσιμα, θα μπορούσαν να παραμείνουν για κάποιο διάστημα μέσα στα σπίτια, αφού το περιεχόμενό τους δεν εκπέμπει οσμές. Αν, δε, κάποιοι διευκολύνονται με το να πετούν τα απορρίμματά τους στους κάδους ανακύκλωσης, πάλι υπάρχει πρόβλημα.
Το δεδομένο, πάντως, είναι ότι «ωφελούνται» αλλοδαποί, οι οποίοι ψάχνουν για να εντοπίσουν αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν μέσα στους όγκους των απορριμμάτων, αδιαφορώντας για την κατάσταση που θα αφήσουν, όταν θα τελειώσει η διαλογή…  
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου