PYLOS NEWS MESSINIA

Τα Θεοφάνια στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Τα Θεοφάνια στο Δήμο Πύλου - Νέστορος
Με τον αγιασμό των υδάτων στο ιστορικό λιμάνι της Πύλου, στα λιμάνια της Μεθώνης και της Κορώνης, καθώς επίσης και σε άλλα μέρη του δήμου, κορυφώθηκε ο εορτασμός των Θεοφανίων, σήμερα το πρωί, στο Δήμο Πύλου-Νέστορος.
Στη Πύλο, έδρα του Δήμου, η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός τελέσθηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου. Μετά το πέρας της λειτουργίας, στην οποία παρέστησαν, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Καφαντάρης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι καθώς επίσης εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθος πιστών, σχηματίστηκε πομπή και το ποίμνιο μετέβη στο Λιμένα της Πύλου, προκειμένου να γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας.
Στο λιμάνι της Πύλου από νωρίς συγκεντρώθηκε κόσμος για να παρακολουθήσει την τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων. Αψηφώντας τις επικίνδυνα χαμηλές θερμοκρασίες πέντε νεαροί δημότες της Πύλου, τήρησαν το έθιμο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά, ώστε να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.
Ο δήμαρχος τους συνεχάρη για το θάρρος και τη γενναιότητά τους, τους μοίρασε αναμνηστικά δώρα και τους ευχήθηκε να έχουν φώτιση και η χάρη του Σταυρού να τους συνοδεύει σε όλους του τομείς της ζωής τους.
Το Σταυρό έπιασε ο Ηλίας Κούβελας.
Με πληροφορίες από την Ελευθερία
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου