PYLOS NEWS MESSINIA

Διεθνής Τύπος: Η Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στις εκλογές

Διεθνής Τύπος: Η Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στις εκλογές

Ένα βήμα πιο κοντά στις εκλογές είναι η Ελλάδα, μετά την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη δεύτερη ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο, τονίζεται σε άρθρο των Financial Times, στο οποίο επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές και ανέλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αθήνα θα τεθεί σε τροχιά σύγκρουσης με τους διεθνείς πιστωτές της.
Στο άρθρο υπογραμμίζεται ακόμη ότι μετά το διάγγελμα Σαμαρά την Κυριακή, για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και προκήρυξη εκλογών αργότερα μέσα στο 2015, ο υποψήφιος της κυβέρνησης κατάφερε να συγκεντρώσει την υποστήριξη επιπλέον 8 βουλευτών, ωστόσο τονίζεται ότι τα δύο μικρότερα κόμματα απ' όπου θα μπορούσε να καλυφθεί το κενό των υπολειπόμενων βουλευτών έχουν τονίσει ότι θα ψηφίσουν «παρών».
Παράλληλα, τονίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί σταθερά την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις έναντι της Ν.Δ., με τον πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα, να υποστηρίζει ότι αν εκλεγεί, θα απαιτήσει τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους της χώρας και την αναζωογόνηση της οικονομίας μέσω αύξησης των δημοσίων δαπανών, θέτοντας σε πορεία σύγκρουσης την Αθήνα με τους διεθνείς πιστωτές της.
«Η Ελλάδα κινείται πιο κοντά στις κάλπες καθώς ο Σαμαράς χάνει την 2η ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου», αναφέρει το Business Week, λέγοντας πως η προοπτική πρόωρων εκλογών έχει τρομάξει τις αγορές, ξυπνώντας μνήμες της κρίσης του 2012.
Το CNBC κάνει λόγο για «αστάθεια στην Ελλάδα καθώς αποτυγχάνει και πάλι η εκλογή Προέδρου». «Οι Έλληνες βουλευτές απέτυχαν και πάλι να εγκρίνουν την επιλογή του πρωθυπουργού για Πρόεδρο, αποτέλεσμα που θα μπορούσε να στείλει τη χώρα πίσω στις κάλπες», σχολιάζει.
«Οι αγορές παρακολουθούν το Ελληνικό Δράμα, καθώς ζυγίζουν τις επιπτώσεις της ΕΚΤ», σύμφωνα με το Bloomberg που αναφέρει ότι η ελληνική πολιτική σκηνή γίνεται πηγή ανησυχίας για τις χρηματαγορές για μια ακόμα φορά.
«Το ελληνικό κοινοβούλιο αποτυγχάνει να εκλέξει πρόεδρο – Ανοικτή η προοπτική νίκης του αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ σε πρόωρες εκλογές» αναφέρουν οι Financial Times, ενώ η Wall Street Journal σημειώνει πως «η Ελληνική Βουλή απέτυχε να στηρίξει τον υποψήφιο για την Προεδρία στη δεύτερη ψηφοφορία», υπογραμμίζοντας ωστόσο πως ο Σαμαράς κατάφερε να συγκεντρώσει οκτώ περισσότερες ψήφους απ' ότι στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, από τους ανεξάρτητους βουλευτές.
«Η ψήφος για την Προεδρία στην Ελλάδα πάει στον τρίτο γύρο», αναφέρει η Guardian, σχολιάζοντας πως το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο και αφήνει ανοικτές όλες τις πιθανότητες για τον τρίτο γύρο.
Η εν εξελίξει διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους που μπορουν να διαταράξουν την εορταστική ραστώνη στις διεθνείς αγορές, υποστηρίζει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο CNBC, αποτιμώντας τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα επί ελληνικού εδάφους. Η ρευστή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα βαραίνει και την πορεία του ευρώ στην αγορά συναλλάγματος, σημειώνεται μεταξύ άλλων.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου