PYLOS NEWS MESSINIA

Το ΠΑΣΟΚ καλεί στη Βουλή Στασινόπουλο και Σαββαΐδου

stasinopoulos9Επιστολή βουλευτών στον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων
Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το θέμα της φοροδιαφυγής με ταυτόχρονη κλήση προς ακρόαση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου και της Γενικής Γραμματέως Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου ζήτησε πριν από λίγο το ΠΑΣΟΚ.
Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, οι πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Επιτροπή (Κουτσούκος, Σαχινίδης, Γκόκας, Ρήγας και Σκανδαλίδης) επισημαίνουν ότι η φοροδιαφυγή, η φοροαποφυγή και η φοροκλοπή ήταν και δυστυχώς παραμένουν «ανοιχτή πληγή» για την οικονομία, την κοινωνία και τη χώρα μας γενικότερα.
Επί της ουσίας οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επικεντρώνουν το πρόβλημα της φοροδιαφυγής στην αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών ενώ αίσθηση προκαλεί ότι εμμέσως υιοθετούν την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση σχετικά με την ολιγωρία διερεύνησης και εντοπισμού της αποκρυβείσης φορολογητέας ύλης (λίστες Λαγκάρντ, Λιχνεστάιν, εξωχώριες εταιρίες, ακίνητα στην αλλοδαπή κ.α).
«Η κοινή γνώμη προβληματίζεται από τις παρατηρούμενες καθυστερήσεις και από το πλήθος των αντιφατικών πληροφοριών που δέχεται σχετικά με την διερεύνηση και εντοπισμό της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης στις περιπτώσεις όλων αυτών που με τον έναν ή άλλο τρόπο διέρρευσαν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, σε καταθέσεις τραπεζών ή αγορές ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων. (…)Σε κάθε περίπτωση όμως η συζήτηση περιστρέφεται και επικεντρώνεται στο ΣΔΟΕ και στις εποπτευόμενες από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων υπηρεσίες, αρμόδιες για τις υποθέσεις αυτές . Τίθενται ερωτήματα σχετικά με την ταχύτητα διεκπεραίωσης, το σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των ελέγχων, την ικανότητα και αποτελεσματικότητα των αντίστοιχων υπηρεσιών, καθώς και για το εκτιμούμενο ύψος των προσδοκώμενων εσόδων, ενώ τελευταία στο πλαίσιο του πολιτικού εντυπωσιασμού εκτοξεύονται διάφορες κατηγορίες για τους τρόπους επιλογής και τους χειρισμούς υποθέσεων εμπλεκομένων προσώπων» αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου