PYLOS NEWS MESSINIA

Ο. Κωνσταντινόπουλος: Στο 75% η απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2007-2013

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ 
25-9-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ κ. ΑΣΗΜΙΝΑΣ ΞΗΡΟΤΥΡΗ

Με στόχο να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ  ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος ανέλυσε στη Βουλή την πορεία του προγράμματος και τις προσπάθειες που καταβάλει το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να απορροφηθούν όλα τα κονδύλια.

«Υπάρχει απόλυτη διαφάνεια, πρωτόκολλα συνεργασίας τα οποία υπογράφηκαν μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και των αρμοδίων φορέων και υπάρχει πλήρης συνεννόηση ώστε να μην χαθεί ούτε 1 ευρώ, να μην επιστρέψει ούτε 1 ευρώ στις Βρυξέλλες» διαβεβαίωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος στη Βουλή απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη.

Μάλιστα αναφερόμενος στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ 2007-2013 γνωστοποίησε ότι  βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 75% ( στην ΠΕΠ Αττικής στο 75,8%) και τόνισε ότι παραλληλα «υπάρχει και αναλυτικός κατάλογος για τα έργα σε κάθε περιφερειακό πρόγραμμα και σε κάθε τομεακό του Υπουργείου, για το πού βρίσκεται το καθένα απ’ αυτά. Σήμερα όλοι οι πολίτες μπορούν να μπουν και να δουν στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Ανάπτυξης σε κάθε περιοχή ποιο έργο πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι 31-12-2015, ποιος είναι ο ανάδοχος και να δείτε την υλοποίηση των έργων» είπε.

Ο κ. Κωνσατντινόπουλος προανήγγειλε ότι «μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα γίνει πάλι μια προσπάθεια με όλα τα τομεακά και περιφερειακά προγράμματα για να δούμε πού βρισκόμαστε μετά την εξυγίανση των προγραμμάτων και έτσι να παρακολουθούμε κάθε μήνα τη διαδικασία, να γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα προβλήματα ώστε, να μην χαθεί και να μην επιστραφεί ούτε 1 ευρώ στις Βρυξέλλες».

Επίσης ο Υφυπουργός ανακοίνωσε  την κατάθεση νομοσχεδίου για το «νέο ΕΣΠΑ»  και απηύθυνε κάλεσμα προς όλα τα κόμματα να προσέλθουν σε διάλογο και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις. «Είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και πρέπει να δούμε τα λάθη και τις αδυναμίες του παρελθόντος για να μη συνεχιστούν. Και είμαι σίγουρος ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα είμαστε έτοιμοι για να το καταθέσουμε στη Βουλή» κατέληξε.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε τέλος την πρόσκληση προς την αξιωματική αντιπολίτευσης αλλά και προς κάθε κόμμα για ενημέρωση από τον ίδιο αλλά και από όλους τους παράγοντες που ασχολούνται με το ΕΣΠΑ, προκειμένου να «σας αναλύσουμε και να σας δείξουμε τι γίνεται με το παλιό ΕΣΠΑ 2007-2013, πού βρίσκονται οι νομικές δεσμεύσεις αυτήν τη στιγμή, πού βρίσκεται το κάθε έργο» όπως είπε στη Βουλή.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου