PYLOS NEWS MESSINIA

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΑΜΗΛΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΦΟΥΧΤΕΛ!


 
Ακόμα δεν έχει προχωρήσει η συνολική αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων του προγράμματος ΟΠΑΑΧ (Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου) Πελοποννήσου, που είχαν προκηρυχθεί το 2013 και είχαν κατατεθεί οι επενδυτικές προτάσεις εκατοντάδων Πελοποννησίων μέσα στην άνοιξη του 2013.

Ο λόγος; Να τι λένε υπάλληλοι που σηκώνουν το τηλέφωνο σε ... αγανακτισμένους υποψήφιους επενδυτές, που ζητάνε πληροφορίες για να δουν επιτέλους τι να κάνουν! Να περιμένουν κάτι ή να το ... ξεχάσουν; Οι απαντήσεις των αρμοδίων είναι ... εκπληκτικές:

- "Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει πολύ λίγο προσωπικό - υπαλλήλους. Η διαδικασία προχωράει κανονικά, αλλά πολύ αργά".

-  "Γιατί υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον για υλοποίηση των επενδυτικών προτάσεων;"

- "Πάρτε τις περιφερειακές δομές για περισσότερες πληροφορίες..."

Εάν ... τολμήσει ο υποψήφιος επενδυτής να τηλεφωνήσει για περισσότερες πληροφορίες στην περιφερειακή εταιρεία ανάπτυξης "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ", τότε παρακαλείται να τηλεφωνήσει στην αντένα αναπτυξιακή εταιρεία του νομού που ανήκει. Και, όταν τηλεφωνήσει, η ... αντένα τον ... προωθεί πάλι στην "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ" ή το Υπουργείο Ανάπτυξης!

Το ζήτημα το είχαμε θέσει προ μηνών (την άνοιξη του 2014), κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Τρίπολη, στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη,  ο οποίος, στην αρχή με μια γενικόλογη επιχειρηματολογία και στην συνέχεια με την βοήθεια της Ντίνας Νικολάκου που έδειξε να γνωρίζει το πρόβλημα, παραδέχθηκε ότι είναι μια καλή ευκαιρία και πρόκληση για την περιφέρεια Πελοποννήσου να λύσει το συγκεκριμένο ζήτημα -όπως και παρόμοια μελλοντικά ζητήματα- σε συνεργασία με το Υπουργείο.

Ακόμα, όμως, τίποτα!

Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου