PYLOS NEWS MESSINIA

Παρέμβαση Δ. Σαμπαζιώτη για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά

fotoboltaika2«Το γε­γο­νός πως τα ει­σο­δή­μα­τα των α­γρο­τών α­πό τα φω­το­βολ­τα­ϊ­κά και α­πό άλ­λες δρα­στη­ρι­ό­τη­τες εί­ναι κα­τά πο­λύ με­γα­λύ­τε­ρα α­πό το αν­τι­κει­με­νι­κά προσ­δι­ο­ρι­ζό­με­νο α­γρο­τι­κό ει­σό­δη­μα έ­χει σαν α­πο­τέ­λε­σμα οι α­γρό­τες να χά­νουν την ι­δι­ό­τη­τα του κα­τά κύ­ριο ε­πάγ­γελ­μα α­γρό­τη και έ­τσι η τι­μή της  K­wh να πέ­φτει στα 0,22€ α­πό τα 0,37€/K­wh με α­πο­τέ­λε­σμα η ε­πι­βί­ω­ση των πα­ρα­πά­νω ε­πεν­δύ­σε­ων να κα­θί­στα­ται προ­βλη­μα­τι­κή.» Το­νί­ζει ο βου­λευ­τής Μεσ­ση­νί­ας της ΝΔ Δη­μή­τρης Σαμ­πα­ζι­ώ­της σε ε­πι­στο­λή που α­πέ­στει­λε προς τον Υ­πουρ­γό Α­γρο­τι­κής Α­νά­πτυ­ξης και Τρο­φί­μων Γι­ώρ­γιο Κα­ρα­σμά­νη και τον Υ­φυ­πουρ­γό Πε­ρι­βάλ­λον­τος, Ε­νέρ­γειας και Κλι­μα­τι­κής Αλ­λα­γής Α­ση­μά­κη Πα­πα­γε­ωρ­γί­ου.
Ε­πί­σης, ο κ. Σαμ­πα­ζι­ώ­της στην ε­πι­στο­λή του ε­πι­ση­μαί­νει ό­τι ε­πει­δή η α­πό­φα­ση αυ­τή εί­ναι εν­τε­λώς ά­δι­κη για τους α­γρό­τες πρέ­πει να βρε­θεί μί­α λύ­ση ώ­στε αυ­τοί που εί­ναι α­σφα­λι­σμέ­νοι στον Ο.Γ.Α. να θε­ω­ρούν­ται κα­τά κύ­ριο ε­πάγ­γελ­μα α­γρό­τες α­νε­ξάρ­τη­τα α­πό το αν έ­χουν και άλ­λα ει­σο­δή­μα­τα α­πό α­γρο­τι­κά φω­το­βολ­τα­ϊ­κά. Έ­τσι και την ε­πέν­δυ­ση θα προ­στα­τέ­ψου­με και το κρά­τος δεν θα φα­νεί α­να­κό­λου­θο προς τους πο­λί­τες τη­ρών­τας την συμ­φω­νί­α πού έ­χει ή­δη συ­να­φθεί.
Α­κο­λου­θεί η ε­πι­στο­λή του κ.Σαμ­πα­ζι­ώ­τη:
«Α­ξι­ό­τι­με κ. Υ­πουρ­γέ:
Υ­πάρ­χουν α­γρό­τες που στην προ­σπά­θεια τους να αυ­ξή­σουν το μι­κρό ει­σό­δη­μα που κερ­δί­ζουν α­πό τις α­γρο­τι­κές ερ­γα­σί­ες α­ναγ­κά­ζον­ται να κά­νουν και άλ­λες ερ­γα­σί­ες για πα­ρά­δειγ­μα α­νοί­γουν κά­ποι­ο μι­κρό κα­φε­νεί­ο ή κά­ποι­ο μι­κρό τα­βερ­νά­κι στο χω­ριό τους (πολ­λοί και μέ­σω του Ο­ΠΑ­ΑΧ) και έ­τσι βελ­τι­ώ­νουν το ει­σό­δη­μα τους.
Πολ­λοί α­πό τους α­γρό­τες μας με­τά α­πό πολ­λούς α­γώ­νες ε­νάν­τια στην γρα­φει­ο­κρα­τί­α και α­φού πή­ραν και αρ­κε­τά με­γά­λα δά­νεια α­πό τις τρά­πε­ζες στρα­φή­καν στα α­γρο­τι­κά φω­το­βολ­τα­ϊ­κά. Ή­δη σή­με­ρα ε­νώ η αρ­χι­κή συμ­φω­νί­α που εί­χαν συ­νά­ψει προ­έ­βλε­πε α­μοι­βή 0,42 €/K­wh η τι­μή αυ­τή έ­χει μει­ω­θεί στα 0,37€/K­wh.
Το γε­γο­νός πως τα ει­σο­δή­μα­τα τους α­πό τα φω­το­βολ­τα­ϊ­κά και α­πό άλ­λες δρα­στη­ρι­ό­τη­τες εί­ναι κα­τά πο­λύ με­γα­λύ­τε­ρα α­πό το αν­τι­κει­με­νι­κά προσ­δι­ο­ρι­ζό­με­νο α­γρο­τι­κό ει­σό­δη­μα έ­χει σαν α­πο­τέ­λε­σμα οι πα­ρα­πά­νω α­γρό­τες να χά­νουν την ι­δι­ό­τη­τα του κα­τά κύ­ριο ε­πάγ­γελ­μα α­γρό­τη και έ­τσι η τι­μή της  K­wh να πέ­φτει στα 0,22€ με α­πο­τέ­λε­σμα η ε­πι­βί­ω­ση των πα­ρα­πά­νω ε­πεν­δύ­σε­ων να κα­θί­στα­ται προ­βλη­μα­τι­κή.
Ε­πει­δή η πα­ρα­πά­νω ε­ξέ­λι­ξη εί­ναι εν­τε­λώς ά­δι­κη για τους α­γρό­τες μας θε­ω­ρώ πως πρέ­πει να βρε­θεί μί­α λύ­ση ώ­στε αυ­τοί που εί­ναι α­σφα­λι­σμέ­νοι στον Ο.Γ.Α. να θε­ω­ρούν­ται κα­τά κύ­ριο ε­πάγ­γελ­μα α­γρό­τες α­νε­ξάρ­τη­τα α­πό το αν έ­χουν και άλ­λα ει­σο­δή­μα­τα α­πό α­γρο­τι­κά φω­το­βολ­τα­ϊ­κά. Έ­τσι και την ε­πέν­δυ­ση θα προ­στα­τέ­ψου­με και το κρά­τος δεν θα φα­νεί α­να­κό­λου­θο προς τους πο­λί­τες τη­ρών­τας την συμ­φω­νί­α πού έ­χει ή­δη συ­να­φθεί.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου