PYLOS NEWS MESSINIA

Ναι μεν, αλλά... Αυτή είναι το γενικό νόημα από την αποψινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Οι συνδικαλιστές ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, αλλά μέσα σε λογικά πλαίσια. Συγκεκριμένα, οι «σκληρές» προτάσεις...
περί σκισίματος των φύλλων πορείας δεν υιοθετήθηκαν και είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε εργαζομένου να πράξει κατά συνείδηση όταν επιστρατευτεί.

«Ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν δόθηκε με όρους συντεχνίας αλλά με όρους κοινωνίας, για αυτό πέτυχε και θα συνεχισθεί», ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ, ωστόσο ο Νίκος Φωτόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ, εκ των εισηγητών αυτής της πρότασης δήλωσε δημόσια ότι θα σκίσει το δικό του φυλλάδιο, προκαλώντας τον πρωθυπουργό «να τον απολύσει».

Η Ε.Ε. της ΓΕΝΟΠ αναφέρει ακόμη ότι η κυβέρνηση κατάργησε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας επιστρατεύοντας τους εργαζόμενους και προσθέτει:
«Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τα σωματεία μέλη της σε καμία περίπτωση δεν παρανόμησαν, δεν έδειξαν έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα επάρκειας ηλεκτρικού ρεύματος, όπως εξάλλου αποκαλύπτεται από την δικαστική απόφαση η οποία και θα δημοσιευθεί.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο. Κυβέρνηση που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με επίταξη εργαζομένων, προσβάλει και υπονομεύει την ίδια την Δημοκρατία».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος, ανακοινώνοντας την επίταξη των υπηρεσιών της ΔΕΗ, δήλωσε ότι «στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει». Η Σοφία Βούλτεψη τόνισε ότι όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.

«Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους», ανέφερε η κ. Βούλτεψη.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου