PYLOS NEWS MESSINIA

ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΖΗΤΑ Ο ΣΕΕΔΕ

Την παρέμβαση του Πρωθυπουργούγια τον νόμο περί ειδικών κτιρίων, ζητεί η Συνομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος, καταγγέλοντας την επιβολή φόρου ακίνητης... 
περιουσίας, αυξημένου έως και 2000% σε σχέση με τον αντίστοιχο φόρο των ξενοδοχειακών καταλυμάτων.

Με ανακοίνωσή της η ΣΕΕΔΔΕ ζητά να δοθεί άμεσα οριστική λύση στον τρόπο υπολογισμού του φόρου ακινήτων και να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις στο καθεστώς των ειδικών κτιρίων, όπως ο νόμος ορίζει, με κριτήριο το ειδικό σήμα λειτουργίας τους, «ώστε να σταματήσουν στο υπουργείο Οικονομικών να καταστρατηγούν το νόμο περί ειδικών κτιρίων χρησιμοποιώντας μια υπουργική απόφαση του 1996 και να τον εφαρμόζουν επιλεκτικά και προκλητικά μόνο για το 50% του τουριστικού δυναμικού της χώρας, ενώ το υπόλοιπο 50% είναι έρμαιο των διαθέσεων του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών».

Ως παράδειγμα αναφέρει ότι ένα ξενοδοχείο 1.100 τετραγωνικών μέτρων καλείται να πληρώσει 465,00 ευρώ ΦΑΠ, τη στιγμή που ένα τουριστικό κατάλυμα αντίστοιχων τετραγωνικών μέτρων καλείται να πληρώσει το ποσό των 7.645,00 ευρώ ΦΑΠ.

«Υπενθυμίζουμε και ζητάμε να ληφθεί σοβαρά υπόψη το μέγεθος και η δυναμική του κλάδου μας, καθώς και η συνεισφορά του όχι μόνο στον τομέα της απασχόλησης, δεδομένου ότι υπό τη «σκέπη» του βρίσκονται 40.000 επιχειρήσεις δυναμικότητας 500.000 κλινών, οι οποίες απασχολούν πάνω από 100.000 εργαζομένους, αλλά και η συμβολή του στο 50% των εσόδων της χώρας από τον τουρισμό», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΣΕΕΔΔΕ.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου