PYLOS NEWS MESSINIA

Καταργείται η ανανέωση των πιστοποιητικών γνώσης υπολογιστών

Έτοιμη για υπογραφή είναι κοινή υπουργική απόφαση που θα καταργεί ουσιαστικά την ανανέωση και την τριετή ισχύ των πιστοποιητικών γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών . Η απόφαση αναμένει μόνο την υπογραφή του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη για να δημοσιευθεί.
Σύμφωνα με την απόφαση που θα καταργεί την ανανέωση των εν λόγω πιστοποιητικών, όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr,  προβλέπεται ότι πλέον θα ισχύουν δια βίου, όπως ισχύει και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κατάργηση της ανανέωσης και της τριετούς ισχύος των πιστοποιητικών πληροφορικής προαναγγέλθηκε πριν από λίγες ημέρες και από τον υφυπουργό Παιδείας, Κώστα Κουκοδήμο ο οποίος ανέφερε ότι πλέον με την παραπάνω απόφαση το πιστοποιητικό γνώσης υπολογιστών θα ισχύει ''διά βίου''.
Παράλληλα προωθούμε μία διάταξη για τη διασφάλιση όσων έχουν στα χέρια τους πιστοποιητικά που έχουν λήξει και με τον τρόπο αυτό δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν σε προκηρύξεις δημοσίου και γενικότερα στην εύρεση εργασίας.'' Σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας αναμένεται εντός της εβδομάδας να δημοσιευuεί η απόφαση στην ''Διάυγεια''
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου