PYLOS NEWS MESSINIA

Ο Τατούλης "άφησε πίσω σα κολοκύθα" το Βουδούρη

Άνετη η επικράτηση του Π. Τατούλη και την δεύτερη Κυριακή, με + 18,7 μονάδες επί του Ο. Βουδούρη.

ΔΗΛΩΣΗ Ο. ΒΟΥΔΟΥΡΗ

Η «Πελοπόννησος Πρώτα» πρόδρομος μιας ευρείας συμμαχίας:

Το Σύστημα Τατούλη θα καταρρεύσει πριν την λήξη της πενταετίας. 

Θέλω πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας, οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν και ψήφισαν «Πελοπόννησος Πρώτα». Τους ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη τους και τους διαβεβαιώνω ότι, την ψήφο τους, θα την κάνουμε καθημερινό αγώνα. Θέλω να ευχαριστήσω τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους, τους συνεργάτες μου και τους φίλους, που δεν ήταν υποψήφιοι. Όλοι συνέβαλαν ενεργά στον αγώνα μας.

Όλοι μαζί δώσαμε τη μάχη των περιφερειακών εκλογών με πίστη και αποφασιστικότητα. 

Ευχαριστώ όλους όσους ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ, ευχαριστώ επίσης όσους ανήκουν στην «Κοινωνία Πρώτα», ευχαριστώ εξίσου όλους όσους ανήκουν σε άλλους φορείς ή είναι ανένταχτοι.

Με όλους, το τονίζω, με όλους είχαμε μια άψογη και παραδειγματική συνεργασία.

Στη διάρκεια αυτής της εκλογικής μάχης πετύχαμε δυο σημαντικούς στόχους.

Πρώτον αναδείξαμε με επιχειρήματα και στοιχεία, τη φύση αυτού του κατεστημένου, του Συστήματος Τατούλη, που συνδυάζει μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική με μεθόδους αυταρχισμού και υπερσυγκεντρωτισμού.

Ένα σύστημα που διαθέτει ισχυρότατα ερείσματα διότι εξυπηρετεί στο παρασκήνιο μεγάλα συμφέροντα. Χάρη σε αυτά τα ερείσματα ή κατάρρευση αυτού του Συστήματος πήρε σήμερα μια αναβολή. Χάρη σε αυτά τα ερείσματα κατάφερε να αποκρύψει σε μέρος της κοινής γνώμης την πραγματική του φύση.

Όμως, τα στοιχεία τα οποία αποκαλύψαμε, οι ατασθαλίες και τα σκάνδαλα τα οποία βαρύνουν το Σύστημα Τατούλη, προδιαγράφουν την περαιτέρω συρρίκνωση του και το τέλος του, το οποίο θα επέλθει και πριν την λήξη της πενταετίας.

Δεύτερον, σε μια αυτοδιοικητική αναμέτρηση, εξαιρετικά δύσκολη για την αξιωματική αντιπολίτευση, καταφέραμε να συσπειρώσουμε στην Πελοπόννησο σημαντικά περισσότερες δυνάμεις από το μέσον όρο της υπόλοιπης Ελλάδας. Αυτό μας επέτρεψε να είμαστε μια από τις 4 περιφέρειες όπου η αντιπολίτευση πέρασε στον δεύτερο γύρο.

Σ’ αυτόν τον δεύτερο γύρο, καλέσαμε σε μια ευρεία συστράτευση, με πρόγραμμα την ανάπτυξη προς όφελος των κατοίκων, με όρους διαφάνειας και αλληλεγγύης. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η συμμαχία αποτελεί τον μόνο δρόμο εξόδου από την κρίση, τόσο στην Πελοπόννησο, όσο και στην Ελλάδα. Αυτή η πολιτική μας, πέτυχε σήμερα ένα σημαντικό βήμα.

Σήμερα, συγκεντρώσαμε μια ικανή βάση, για να συνεχίσουμε τον αγώνα αποτελεσματικά.

Συνεκτιμώντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, γίνεται πλέον ορατή η ανατροπή της πολιτικής που επιβάλλουν στη χώρα μας, ξένοι παράγοντες.

Γίνεται ορατό το μέλλον όπου ένα μέτωπο με κοινωνικό και πατριωτικό χαρακτήρα θα βγάλει τον τόπο μας από την κρίση.

Καλαμάτa, 25 Μαΐου 2014

------------

ΔΗΛΩΣΗ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Είμαστε εδώ ακόμα πιο ισχυροί για τις ανατροπές»

«Σήμερα δώσατε με τον καλύτερο τρόπο ένα μήνυμα σε όλη τη χώρα, εκεί που δουλεύουν, εκεί που υπάρχει σχέδιο, τότε μόνο μπορούν να πετύχουν. Σήμερα έστειλαν οι Πελοποννήσιοι ένα μήνυμα σε όλη τη χώρα, λέγοντας ότι ο λαϊκισμός, η λασπολογία δεν μπορεί να έχουν θέση στη χώρα μας, δεν μπορεί να έχουν θέση στη Νέα Ελλάδα, στην ισχυρή Ελλάδα των ισχυρών Ευρωπαϊκών Περιφερειών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για τη μεγάλη νίκη του συνδυασμού της Νέας Πελοποννήσου στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014.

«Σήμερα απαντήσατε σε αυτούς που επικαλούνται τη «δήθεν» επαναστατικότητα και ανατρεπτικότητά τους , ότι εμείς που ξεκινήσαμε το 2010 τις μεγάλες ανατροπές, με τη δικής σας εμπιστοσύνη είμαστε ακόμη πιο ισχυροί για αυτές τις ανατροπές» σημείωσε ο κ. Τατούλης και τόνισε ότι «η εμπιστοσύνη σας αποτελεί ξεκάθαρη και ισχυρή ετυμηγορία να προχωρήσουμε στις πολιτικές μας πρωτοβουλίες, να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την Περιφέρεια Πελοποννήσου με ακόμα περισσότερη εμπιστοσύνη στο σχέδιό μας, ακόμα περισσότερη αποφασιστικότητα, ακόμα περισσότερη εργατικότητα».

«Η σημερινή μας νίκη, συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα για όλη τη χώρα ότι πρέπει να σταματήσουν οι αντιδικίες και να συμφωνήσουμε σε βασικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον του τόπου και των ανθρώπων του».

«Τηρούμε το συμβόλαιο μας με τους πολίτες» τόνισε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «οι Πελοποννήσιοι πολίτες θα ισχυροποιήσουν ακόμα περισσότερο την Πελοπόννησο και θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του τόπου μας, όπως έκαναν πάντα με την ανιδιοτέλεια και τον άδολο και ακομμάτιστο πατριωτισμό τους».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου