PYLOS NEWS MESSINIA

''ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''

Οι εκλογές δεν έφεραν ανατροπή στην Ελλάδα, εκτιμά η Fitch, αξιολογώντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών...
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία, ενισχύει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια των κυβερνήσεών τους, ωστόσο, ακόμη και με ισχυρή δημοσιονομική πολιτική πειθαρχία οι περισσότερες χώρες θα δυσκολευτούν να μειώσουν το δημόσιο χρέος τους κατά την επόμενη δεκαετία, χωρίς πριν να έχουν επιστρέψει σε υγιή επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης.
Ειδικά για την Ελλάδα, ο οίκος αναφέρει ότι το ποσοστό που έλαβε η Νέα Δημοκρατία, σε συνδυασμό με εκείνο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ήταν υψηλότερο του αναμενόμενου, παρέχει μια σταθερότητα στην ελληνική κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, η Fitch σημειώνει ότι το «καλύτερο από το αναμενόμενο» 8% που συγκέντρωσε το ΠΑΣΟΚ θα προσφέρει σταθερότητα στην ελληνική κυβέρνηση.
Όπως υποστηρίζει στη σημερινή της ανάλυση για τις ευρωεκλογές, λαμβάνοντας υπόψη την κλίμακα των μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο των προγραμμάτων διάσωσης, «δεν υπήρξε κάποια μεγάλη εκλογική σπασμωδική κίνηση ενάντια δημοσιονομική προσαρμογή και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις».
Ο οίκος προσθέτει ότι οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας θα πρέπει να εφαρμόσουν τα προγράμματα μεταρρυθμίσεων και πως η βιώσιμη οικονομική και δημοσιονομική πολιτική που ακολουθείται σε αυτές τις χώρες θα είναι και οι βασικοί παράγοντες που θα στηρίξουν τις αξιολογήσεις στην περιοχή.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Fitch προχώρησε σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας σε «Β» από «B -» με σταθερό outlook.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου