PYLOS NEWS MESSINIA

Ξεκινούν δειγματοληψίες στις ακτές κολύμβησης στη Μεσσηνία

Ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την ποιότητα των νερών κολύμβησης στις ακτές της Μεσσηνίας από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Όπως ανέφερε η προϊσταμένη του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου και Υγιεινής Περιβάλλοντος, Βάσω Αντωνοπούλου, θα γίνουν δειγματοληψίες σε όλες τις ακτές κολύμβησης.
 
Έλεγχοι
Ειδικότερα, δειγματοληψίες θα γίνουν: στις 2 Ιουνίου σε Μεθώνη και Δήμο Πύλου – Νέστορος, στις 3 Ιουνίου σε Αίπεια, Κορώνη, στις 16 Ιουνίου σε Καλαμάτα και Αβία, στις 17 Ιουνίου στις ακτές Λεύκτρου, στις 23 Ιουνίου σε Μεσσήνη και Πεταλίδι και στις 24 Ιουνίου σε Γαργαλιάνους, Φιλιατρά, Κυπαρισσία και Αυλώνα.
Η κα Αντωνοπούλου τόνισε ότι οι δειγματοληψίες θα επαναλαμβάνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και, βάσει των αποτελεσμάτων, θα εκδοθεί και η απόφαση καταλληλότητας των ακτών κολύμβησης.
Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα σε ακτή της Μεσσηνίας. Για την καταλληλότητα ή μη των ακτών του, ενημερώνεται αντίστοιχα και ο Δήμος της περιοχής.
 
Προστασία ακτών
Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας των λουομένων.
Επαναλαμβάνεται κάθε έτος κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου, από το Μάιο έως τον Οκτώβρη, και τα αποτελέσματα, καθώς και η ετήσια έκθεση παρακολούθησης, κοινοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παρακολουθούνται, κυρίως, οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, οι ακτές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από κάθε άποψη (αναπτυξιακό, αισθητικό, τουριστικό περιβαλλοντικό κ.λπ.) και αυτές που δέχονται έντονες περιβαλλοντικές πιέσεις.
Στις συστηματικά παρακολουθούμενες ακτές γίνονται δειγματοληψίες και εργαστηριακές αναλύσεις των υδάτων, καθώς και μακροσκοπικός έλεγχος του νερού και της ακτής γενικότερα
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου