PYLOS NEWS MESSINIA

ΟΤΑΝ ΑΡΑΔΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΑΤΟΥΛΗ

  • Γόντικας: «Προκαλούν οι Νικολάκου – Τατούλης όταν αραδιάζουν τα δεκάδες εκ. € κέρδη που είχαν οι εταιρείες του οικογενειακού περιβάλλοντος Τατούλη»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΝΙΚΟΥ ΓΟΝΤΙΚΑ"

 «Ε­νώ ή­ταν α­να­λυ­τι­κή η κα. Νι­κο­λά­κου στις εκ­πτώ­σεις που δί­νουν οι ε­ται­ρεί­ες του οι­κο­γε­νεια­κού πε­ρι­βάλ­λον­τος του κ. Τα­τού­λη της τά­ξης 50% και πά­νω στα μι­κρά έρ­γα με­ρι­κών ε­κα­τον­τά­δων χι­λιά­δων ευ­ρώ, στη μα­ρί­δα των έρ­γων ό­πως λέ­ει ο λα­ός μας, για να πε­τα­χτούν έ­ξω και να χρε­ο­κο­πή­σουν μι­κροί ερ­γο­λά­βοι κι ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες.
Ή­ταν γε­νι­κό­λο­γη και ο κ. Τα­τού­λης δεν α­να­φέρ­θη­κε καν στα με­γά­λα έρ­γα, στα έρ­γα ε­κα­τομ­μυ­ρί­ων ευ­ρώ που δό­θη­καν με μι­κρές εκ­πτώ­σεις και α­π’ ευ­θεί­ας α­νά­θε­ση με τη μέ­θο­δο του πε­ρι­ο­ρι­σμέ­νου α­ριθ­μού προ­σφο­ρών για­τί τά­χα­τες α­πέ­βη­σαν ά­καρ­ποι οι δι­α­γω­νι­σμοί που έ­στη­ναν οι με­γα­λο­κα­τα­σκευα­στές ή για­τί υ­πήρ­χε ε­πεί­γου­σα α­νάγ­κη.
Εί­ναι έρ­γα ό­πως η πα­ρά­καμ­ψη Βου­τιά­νων και η βελ­τί­ω­ση σε τμή­μα­τα του δρό­μου Γύ­θει­ο-Α­ρε­ό­πο­λη-Γε­ρο­λι­μέ­να στη Λα­κω­νί­α, το Κουμ­πί­λα-Λου­λού­δι και το λι­μά­νι του Ά­στρους στην Αρ­κα­δί­α, τα έρ­γα για τη δι­ά­βρω­ση των α­κτών στην Κο­ριν­θί­α κ.α., ό­που οι ε­ται­ρεί­ες του οι­κο­γε­νεια­κού πε­ρι­βάλ­λον­τος του κ. Τα­τού­λη κα­τέ­χουν ε­ξέ­χου­σα θέ­ση εί­τε ως μέ­λη κοι­νο­πρα­ξί­ας εί­τε ως υ­περ­γο­λά­βοι.
Έρ­γα στα ο­ποί­α οι εκ­πτώ­σεις κυ­μαί­νον­ται α­πό 4% έ­ως 13% και ό­χι 50 κι 60% που εί­ναι οι εκ­πτώ­σεις στα μι­κρά έρ­γα για να κα­τα­στρα­φούν μι­κροί ερ­γο­λά­βοι κι ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες και να συγ­κεν­τρω­θούν τα Δη­μό­σια έρ­γα σε λί­γους και με­γά­λους κα­πι­τα­λι­στι­κούς ο­μί­λους.
Προ­κα­λούν η κα. Νι­κο­λά­κου κι ο κ. Τα­τού­λης ό­ταν στο ί­διο τα Πε­Συ α­ρα­διά­ζουν τα δε­κά­δες ε­κα­τομ­μύ­ρια ευ­ρώ κέρ­δη που εί­χαν οι ε­ται­ρεί­ες του οι­κο­γε­νεια­κού πε­ρι­βάλ­λον­τος του κ. Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη τα τε­λευ­ταί­α χρό­νια,  ό­ταν η ερ­γα­τι­κή λα­ϊ­κή οι­κο­γέ­νεια βογ­κά, ό­ταν η α­νερ­γί­α σπά­ει κό­κα­λα, το ξε­κλή­ρι­σμα αυ­το­α­πα­σχο­λού­με­νων στην πό­λη και στο χω­ριό φουν­τώ­νει.
Ό­σο και να προ­κα­λούν και να βρί­ζουν δεν μπο­ρούν να κρύ­ψουν τη δι­α­πλο­κή του α­στι­κού κρά­τους, των ε­πι­χει­ρη­μα­τι­ών και του πο­λι­τι­κού τους προ­σω­πι­κού. Εί­πα­με στο Πε­Συ και συγ­κε­κρι­μέ­να πα­ρα­δείγ­μα­τα έρ­γων που α­πο­δει­κνύ­ουν αυ­τή μας την πο­λι­τι­κή ε­κτί­μη­ση.

Εί­ναι συ­νε­πείς τρί­α χρό­νια τώ­ρα που δεν δί­νουν στοι­χεί­α, κι ας τα ζη­τά­με ε­πί­μο­να στο Πε­Συ και στην Οι­κο­νο­μι­κή ε­πι­τρο­πή:

Για την του­ρι­στι­κή προ­βο­λή

Για την δι­α­χεί­ρι­ση των α­πορ­ριμ­μά­των

Αρ­νούν­ται να φέ­ρουν για συ­ζή­τη­ση στο Πε­Συ τα α­μαρ­τω­λά έρ­γα στην Πε­λο­πόν­νη­σο, ό­που δρό­μοι βυ­θί­ζον­ται, γε­φύ­ρια γκρε­μί­ζον­ται, λι­με­νο­βρα­χί­ο­νες και προ­βλή­τες λι­μα­νι­ών σπά­νε και ού­τε γά­τα ού­τε ζη­μιά. Δεν πλη­ρώ­νει κα­νείς υ­παί­τιος. Αυ­τά εί­ναι τα α­πο­τε­λέ­σμα­τα της α­νά­θε­σης των με­γά­λων έρ­γων σε κα­τα­σκευ­α­στι­κές ε­ται­ρεί­ες.

Αυ­τές νοι­ά­ζον­ται για την κερ­δο­φο­ρί­α τους και ό­χι για να α­πο­δώ­σουν φτη­νά και ποι­ο­τι­κά Δη­μό­σια έρ­γα στο λα­ό.

Γι’ αυ­τό πλη­ρώ­νει πα­νά­κρι­βα ο λα­ός:

Μια φο­ρά για την κα­τα­σκευ­ή αυ­τών των έρ­γων

Δεύ­τε­ρη φο­ρά για την χρή­ση τους πχ στους ο­δι­κούς ά­ξο­νες με τα υ­πέ­ρογ­κα δι­ό­δια και τα πα­νά­κρι­βα καύ­σι­μα

Πλη­ρώ­νει πολ­λές φο­ρές και για κα­κο­τε­χνί­ες, α­στο­χί­ες τις α­πο­κα­λούν, τέ­τοι­ων με­γά­λων έρ­γων ο­δι­κών α­ξό­νων, λι­μα­νι­ών κλπ

Μό­νο με έ­να δη­μό­σιο κρα­τι­κό φο­ρέ­α κα­τα­σκευ­ών που θα κα­τέ­χει τα υ­λι­κά (α­δρα­νή, μπε­τόν, σί­δη­ρο) που α­παι­τούν­ται για την κα­τα­σκευ­ή ο­δι­κών α­ξό­νων, δη­μο­σί­ων κτη­ρί­ων, έρ­γα υ­πο­δο­μών (λι­μά­νια, α­ε­ρο­δρό­μια), που θα κα­τέ­χει τα μη­χα­νή­μα­τα για την κα­τα­σκευ­ή τέ­τοι­ων έρ­γων, θα κα­τα­νέ­μει σχε­δι­α­σμέ­να το ε­πι­στη­μο­νι­κό και το ερ­γα­το­τε­χνι­κό προ­σω­πι­κό σε ό­λες τις φά­σεις κα­τα­σκευ­ής των έρ­γων με­λέ­τες, κα­τα­σκευ­ή, συν­τή­ρη­ση, λει­τουρ­γί­α.

Μό­νο τό­τε θα κα­τα­σκευ­ά­ζον­ται α­σφα­λή, φθη­νά και ποι­ο­τι­κά δη­μό­σια έρ­γα με σε­βα­σμό στο πε­ρι­βάλ­λον.»
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου