PYLOS NEWS MESSINIA

Επιστολή Αναστασόπουλου σε Χρυσοχοίδη για να γίνει ο κόμβος Έξοδου προς Αρχαία Μεσσήνη

anastasopoulos stathis11.pngΜε­τά την αρ­νη­τι­κή ε­ξέ­λι­ξη που δη­μο­σι­εύ­θη­κε στον το­πι­κό τύ­πο σχε­τι­κά με την μη κα­τα­σκευ­ή κόμ­βου προς Αρ­χαί­α Μεσ­σή­νη στο νέ­ο αυ­το­κι­νη­τό­δρο­μο Τρί­πο­λης – Κα­λα­μά­τας, κα­θώς και τους λό­γους που ο­δή­γη­σαν σε αυ­τή την α­πό­φα­ση, κα­τό­πιν σχε­τι­κής ε­ρώ­τη­σης του Βου­λευ­τή Μεσ­ση­νί­ας Γιά­ννη Λαμ­πρό­που­λου, α­πέ­στει­λε ο Δή­μαρ­χος Μεσ­σή­νης ε­πι­στο­λή προς τον Υ­πουρ­γό Υ­πο­δο­μών, Με­τα­φο­ρών και Δι­κτύ­ων κ. Χρυ­σο­χοί­δη κα­θώς και στον Δ/ντή Έρ­γων Πα­ρα­χώ­ρη­σης κ. Καρ­νέ­ση.
Στην ε­πι­στο­λή αυ­τή ε­πα­νέρ­χε­ται στο αί­τη­μα το Δή­μου, το έ­χει ο­ποί­ο α­πο­τυ­πω­θεί και στην αρ. 155/2013 ο­μό­φω­νη α­πό­φα­ση του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου του Δή­μου Μεσ­σή­νης, η ο­ποί­α έ­χει στα­λεί στο Υ­πουρ­γεί­ο και στους αρ­μό­διους φο­ρείς, το­νί­ζον­τας τα κά­τω­θι:
Α­παι­τεί­ται η ε­νερ­γο­ποί­η­ση υ­φι­στά­με­νης ει­σό­δου – ε­ξό­δου στη θέ­ση ΣΕΑ Α­γί­ου Φλώ­ρου, ό­που υ­πάρ­χουν πα­ρά­πλευ­ροι δρό­μοι που ο­δη­γούν στην Βα­λύ­ρα και κα­τ’ ε­πέ­κτα­ση στην Αρ­χαί­α Μεσ­σή­νη.
Ε­πί­σης α­πα­ραί­τη­τη εί­ναι η το­πο­θέ­τη­ση ει­δι­κών πλη­ρο­φο­ρια­κών πι­να­κί­δων με ε­πι­σή­μαν­ση της ε­ξό­δου προς Αρ­χαί­α Μεσ­σή­νη μέ­σω Βα­λύ­ρας.Οι πα­ρεμ­βά­σεις κρί­νον­ται α­ναγ­καί­ες στη νέ­α ε­θνι­κή ο­δό Τρι­πό­λε­ως – Κα­λα­μά­τας και αυ­τό για­τί οι ε­πι­σκέ­πτες που κι­νούν­ται α­πό Α­θή­να προς Κα­λα­μά­τα θα πρέ­πει να φτά­νουν στην έ­ξο­δο της Μεσ­σή­νης για να ε­πι­στρέ­ψουν πί­σω προς Λάμ­παι­να και  Αρ­χαί­α Μεσ­σή­νη. Το α­πο­τέ­λε­σμα της υ­λο­ποί­η­σης αυ­τών των πα­ρεμ­βά­σε­ων θα εί­ναι η ε­ξοι­κο­νό­μη­ση χρό­νου και χρή­μα­τος για τους ε­πι­σκέ­πτες μέ­σω μιας συν­το­μό­τε­ρης δι­α­δρο­μής.
O Δή­μαρ­χος λοι­πόν ζή­τη­σε α­πό τον Υ­πουρ­γό να ε­ξε­τά­σει το αί­τη­μα του Δή­μου και να ά­ρει τις τυ­χόν ε­πι­φυ­λά­ξεις του για εν­δε­χό­με­νη οι­κο­νο­μι­κή ε­πι­βά­ρυν­ση, προ­σμε­τρών­τας τα πολ­λα­πλά ο­φέ­λη που θα έ­χει η ύ­παρ­ξη ε­ξό­δου προς Αρ­χαί­α Μεσ­σή­νη στη νέ­α Ε­θνι­κή ο­δό και ει­δι­κό­τε­ρα στην τό­νω­ση της ε­πι­σκε­ψι­μό­τη­τας της του­ρι­στι­κής δρα­στη­ρι­ό­τη­τας, συν­τε­λών­τας πα­ράλ­λη­λα και στην α­νά­πτυ­ξη της πε­ρι­ο­χής μας.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου