PYLOS NEWS MESSINIA

«Άνοιξη των πλήκτρων» στην Καλαμάτα…

SYNENTEYKSH TYPOY FARISΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου παραχώρησαν, χθες, στο Δημαρχείο Καλαμάτας, ο πρόεδρος της ΦΑΡΙΣ Νίκος Μπασακίδης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Διονύσης Μαλλούχος. Στη συνέντευξη παρουσιάστηκε η ενότητα σπουδαίων μουσικών εκδηλώσεων, με τίτλο: «Άνοιξη των Πλήκτρων».
Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, με την αρωγή του Συλλόγου Γονέων Σπουδαστών των Σχολών της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, παρουσιάζει μια σειρά από πιανιστικά ρεσιτάλ σημαντικών Ελλήνων σολίστ. Ο γενικός τίτλος είναι «Άνοιξη των Πλήκτρων» και τα ρεσιτάλ θα δοθούν με ελεύθερη είσοδο στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, το οποίο φιλοξενεί το πιάνο συναυλιών Steinway & Sons, που πρόσφατα επισκεύασε ριζικά η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» με ειδικό κονδύλι του Δήμου Καλαμάτας, 28 χρόνια μετά την απόκτηση αυτού του σπουδαίου οργάνου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι καλλιτέχνες εμφανίζονται στην Καλαμάτα χωρίς αμοιβή, συμβάλλοντας έτσι στην ουσιαστική πολιτιστική κινητικότητα και αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη θέση που έχει η πόλη μας στον μουσικό χάρτη της χώρας. Απευθύνονται σ’ αυτούς θερμές ευχαριστίες.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
• Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου: Κωνσταντίνος Δεστούνης, ρεσιτάλ πιάνου
• Τετάρτη 5 Μαρτίου: Αλεξία Μουζά, ρεσιτάλ πιάνου
• Τετάρτη 12 Μαρτίου: Βασίλης Ρακιτζής – Μαρία Ευστρατιάδη, 4 χέρια σε 1 πιάνο
• Τετάρτη 19 Μαρτίου: Θόδωρος Κοτεπάνος, ρεσιτάλ πιάνου
• Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου: Μαρία Ευστρατιάδη J. S. Bach: Παραλλαγές Goldberg
• Τετάρτη 28 Μαΐου: Τάσος Πάππας, ρεσιτάλ πιάνου
• Έναρξη: 20.30 – Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας – Ελεύθερη είσοδος
• Στις 12, 13, 15 Απριλίου σεμινάριο masterclass πιάνου με τη Μαρία Ευστρατιάδη, στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου