PYLOS NEWS MESSINIA

Η μισή Ελλάδα… Μεταναστεύει Νορβηγία



Σε εποχές του '50 γύρισε η Ελλάδα..Κύμα μετανάστευσης δεκαετίας ‘ 50 θυμίζει το μεγάλο κύμα μετανάστευσης σε πολλές Χώρες της Ευρώπης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Norway Post,το σενάριο επαναλαμβάνεται και στους Νεοέλληνες, με πρώτη επιλογή αυτή τη φορά τη Νορβηγία.Κάποιοι απ’ τους συμπατριώτες μας αγανακτούν με την οικονομική κρίση που βιώνει η Χώρα και πάνω σ’ αυτό η μπάλα «παίρνει» και τη γραφειοκρατία και το σύστημα που κατά κοινή ομολογία «πάσχει».
Ως γνωστόν παρά την υψηλή φορολόγηση που υπάρχει στη Νορβηγία ή σε αντίστοιχες ανεπτυγμένες Χώρες το οικονομικό σύστημα και γενικότερα οι δημόσιοι φορείς που διαθέτει η εν λόγω Χώρα φημίζονται για την άμεση εξυπηρέτηση αλλά και την αξιοκρατία.
Σύμφωνα με πληροφορίες απ’ την iefimerida, την τελευταία 5ετία η Νορβηγία έχει δεχτεί τεράστιο κύμα μετανάστευσης Ελλήνων. Κατά 49% αυξημένη η είσοδος μεταναστών Ελλήνων στη νορβηγική αγορά εργασίας.
Δεδομένου ότι η Ελλάδα φιλοξενεί ένα καθ’ όλα μορφωμένο σε επίπεδο τυπικών προσόντων τουλάχιστον επιστημονικό δυναμικό, είναι αναμενόμενο η Νορβηγία να δέχεται τους πτυχιούχους της Ελλάδας συλλήβδην, αλλά και από άλλες Χώρες του Νότου όπως η Ισπανία, επανδρώνοντας θέσεις της νορβηγικής αγοράς εργασίας.
Τέλος, έκαστη μηνιαία καταγραφή στη Χώρα της Νορβηγίας, δείχνει το κύμα μετανάστευσης από Νότο, το οποίο ανέρχεται στα 600-800 άτομα.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου