PYLOS NEWS MESSINIA

Με επεισόδια στη Βουλή… Η μείωση φαρμάκων



Με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμεί ξεχωριστή ψηφοφορία για τα πέντε άρθρα της τροπολογίας, μιας και το καθένα αφορούσε ξεχωριστό θέμα στον τομέα υγείας, όπως το μείζον ζήτημα της συγχώνευσης των νοσοκομείων, ξεκίνησε το.. «σόου», στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Ο Γιάννης Τραγάκης, αντιπρόεδρος κοινοβουλίου αρνήθηκε να κάνει δεκτό το αίτημα του προαναφερθέντος βουλευτού, μιας και κάτι τέτοιο υπερέβαινε τους κανονισμούς. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας ορύονταν ως προς τους υπόλοιπους ότι είναι εμφανής η νόθευση στην ψήφο τους, αφού σε κάποια ζητήματα, συγκεκριμένα στα 4 πρώτα άρθρα της τροπολογίας ήταν σύμφωνοι, εκτός του 5ου.
Οι βουλευτές άλλων κομμάτων, εξοργισμένοι και φανερά ενοχλημένοι με τη στάση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού μετέτρεψαν σε «τσίρκο», το χώρο του κοινοβουλίου, κράτησαν στάση αντεπίθεσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Νίκης Φούντα, η οποία απευθυνόμενη στον κο Λαφαζάνη, βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε τα όσα γίνονται ντροπή, λέγοντας συγκεκριμένα: «Είναι ντροπή. Το άθλιο σόου σας πλήττει την εικόνα του κοινοβουλίου». Ανταπέδωσε, ως είναι αναμενόμενο ο κος Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι ντροπή είναι η ψήφος της στην εν λόγω τροπολογία.
Από τη μία κάποια μέλη ΣΥΡΙΖΑ, να τοποθετούνται και να λένε ότι θέλουν να ψηφίσουν «ναι» στην τροπολογία, μιας και αφορούσε και άλλα μείζονα θέματα και από την άλλη η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, να ορύεται τη στιγμή που βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να φωνάζουν σε «Βοήθεια!». Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ανέλαβε ηνία καθησύχασης του κοινοβουλίου, που είχε μετατραπεί σε ζούγκλα, προσπαθώντας να ρυθμίσει το χάος που επικρατούσε. Το ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε χαρακτήρισε την τροπολογία ως παράνομη και αντισυνταγματική.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου