PYLOS NEWS MESSINIA

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα η Πύλος εόρτασε την πολιούχο της Παναγία την Μυρτιδιώτισσα

mirtidiotisa9Με λαμ­πρό­τη­τα ε­ορ­τά­στη­κε στην Πύ­λο η Πα­να­γί­α η Μυρ­τι­δώ­τισ­σα. Την Θεί­α Λει­τουρ­γί­α τέ­λε­σε ο Σε­βα­σμι­ό­τα­τος Μη­τρο­πο­λί­της Σερ­βί­ων και Κο­ζά­νης Παύ­λος, συλ­λει­τουρ­γούν­των των Μη­τρο­πο­λι­τών Χαρ­τούμ και Παν­τός Σου­δάν Εμ­μα­νου­ήλ και Μεσ­ση­νί­ας Χρυ­σο­στό­μου.
Τον Θεί­ο λό­γο κή­ρυ­ξε ο Πα­νο­σι­ο­λο­γι­ώ­τα­τος Αρ­χι­μαν­δρί­της Χρι­στο­φό­ρος Αγ­γε­λό­που­λος. Με­τά το πέ­ρας της Θεί­ας Λει­τουρ­γί­ας α­κο­λού­θη­σε πάν­δη­μη λι­τά­νευ­ση της Ι­ε­ράς Ει­κό­νος στους κεν­τρι­κούς δρό­μους της Πύ­λου υ­πό τους παι­α­νι­σμούς των φι­λαρ­μο­νι­κών του δή­μου Πύ­λου – Νέ­στο­ρος και του Λι­με­νι­κού σώ­μα­τος. Στο τέ­λος της Λι­τα­νεί­ας ο Μη­τρο­πο­λί­της Χρυ­σό­στο­μος ευ­χα­ρί­στη­σε του πα­ρι­στά­με­νους Αρ­χι­ε­ρείς, Ι­ε­ρείς τους άρ­χον­τες και τον Λα­ό το­νί­ζον­τας πως « Η Πα­να­γί­α η Μυρ­τι­δώ­τισ­σα θα δώ­σει δύ­να­μη, υ­πο­μο­νή και ελ­πί­δα για έ­να κα­λύ­τε­ρο μέλ­λον έ­τσι ώ­στε η πα­τρί­δα μας να δώ­σει ξα­νά το πα­ρά­δειγ­μα για την ι­στο­ρί­α και τον πο­λι­τι­σμός της και στους άλ­λους λα­ούς».   Στην ε­ορ­τή πα­ρα­βρέ­θη­καν ο αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Μεσ­ση­νί­ας Π. Α­λευ­ράς, ο δή­μαρ­χος Πύ­λου – Νέ­στο­ρος Δ. Κα­φαν­τά­ρης, οι πο­λι­τευ­τές Λ. Φι­λιπ­πό­που­λος και Μ. Χρυ­σο­μάλ­λης, ο Δι­οι­κη­τής της 120 Π.Ε.Α. Σμή­ναρ­χος Γ. Δη­μα­κο­γιά­ννη, αν­τι­δή­μαρ­χοι και πε­ρι­φε­ρεια­κοί σύμ­βου­λοι, εκ­πρό­σω­ποι των σω­μά­των α­σφα­λεί­ας κ.α.
mirtidiotisa8mirtidiotisa7mirtidiotisa10

Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου