PYLOS NEWS MESSINIA

Π.Τατούλης: «Ο εθνικισμός, ο ναζισμός και ο νεοναζισμός δεν είναι ιδεολογία»

«Ο εθνικισμός, ο ναζισμός και ο νεοναζισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι το κτήνος που κρύβει μέσα του ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε ανεκπαίδευτος πολίτης που έχει ιδιοτελή άποψη και θέλει καθημερινά να παίζει το παιχνίδι της εξουσίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την έκδοση ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής, το οποίο ψηφίστηκε από όλα τα μέλη της μείζονος μειοψηφίας, και πρόσθεσε:

«Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για τις εγκληματικές πράξεις και εμείς δημόσια ζητήσαμε την άμεση εφαρμογή του νόμου. Πρεσβεύουμε τη μηδενική ανοχή στη βία απ’ όπου και αν προέρχεται. Δεν πιστεύουμε στην ιεράρχησή της, όπως άλλωστε δεν ισχύει και σε κανένα ποινικό κώδικα».

Το μείζον πολιτικό θέμα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι η εφαρμογή του νόμου, που αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση μιας ευνομούμενης πολιτείας. «Εκεί κρίνεται η Δημοκρατία, στην αυστηρή τήρηση του Συντάγματος και του Νόμου».

Μετά τις δηλώσεις βουλευτών του κόμματος αυτού, συνέχισε ο κ. Τατούλης, ότι αποτελούν στρατιωτική οργάνωση, ζητήσαμε να τεθεί εκτός νόμου και να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες που της αναλογούν.

Αναφερόμενος στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε ως απαράδεκτο να φυλά φακέλους κακουργημάτων, όπως επίσης απαράδεκτο να παρεμβαίνει η Κυβέρνηση για να αποδοθούν οι ευθύνες και να κινηθούν οι δικαστικές αρχές, όταν αυτές θα έπρεπε αν είχαν παρέμβει αυτεπάγγελτα. «Αυτό συνιστά ξεκάθαρη παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης».

Ο κ. Τατούλης τόνισε ιδιαίτερα ότι το πρόβλημα αυτό είναι πρόβλημα δημοκρατίας στη χώρα και μάλιστα στην πιο κρίσιμη περίοδό της. «Στο θέμα αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αποκτήσει πολιτικό εκτόπισμα τέτοιο ώστε οι παρεμβάσεις της να επηρεάζουν άμεσα τη χώρα.

Για το λόγο αυτό αποτελεί τιμή για κάθε σύμβουλο που ψήφισε αυτό το ψήφισμα, καταδεικνύοντας ότι στην Πελοπόννησο μπορούμε να συνεννοούμαστε και να συναινούμε στα κρίσιμα ζητήματα».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος περιέφερε την ηγεσία της Χρυσής Αυγής με στόχο να λοιδορήσουν το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία χρησιμοποιούσε ως επιχειρήματα τις τοποθετήσεις του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, συμπεριφορά την οποί χαρακτήρισε ιδιαζόντως επικίνδυνη.

Αναφερόμενος στη θεωρία των δύο άκρων ο κ. Τατούλης δήλωσε: «ποτέ δεν στήριξα τη θεωρία των δύο άκρων. Ξεκάθαρα τάχθηκα απέναντι στην πολιτική οριοθέτηση να πάει η χώρα με τις πάντες, με τα άκρα».  
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου