PYLOS NEWS MESSINIA

ΣΥΡΙΖΑ: Με ΚΚΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή επιλογή υποψηφίων ευρύτερου προοδευτικού χώρου;

Είναι το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων για την Κουμουνδούρου που γνωρίζει ότι θα υπάρξουν σοβαρές εσωκομματικές αντιπαραθέσεις γύρω από αυτό το ζήτημα και για το λόγο αυτό μεταθέτει τη συζήτηση για μετά τη ΔΕΘ αλλά πάντως όχι αργότερα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται προετοιμασία για την πρώτη του κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως κόμμα εξουσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα είναι ότι το η ισχυρή μειοψηφία του «Αριστερού Ρεύματος» προκρίνει συνεργασία με το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που θα εμφανιστούν.

Αντίθετα, η ηγεσία ενδιαφέρεται για την επιλογή των υποψηφιοτήτων εκείνων που μπορούν να συσπειρώσουν ψηφοφόρους του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, με το σκεπτικό ότι δεν είναι η αυτοδιοίκηση το κατάλληλο πεδίο για να δοθούν εξετάσεις ιδεολογικής καθαρότητας και ριζοσπαστικοποίησης. Σε κάθε περίπτωση για τους μεγάλους Δήμους και περιφέρειες θα επιλεγούν ως υποψήφιοι κορυφαία πολιτικά στελέχη προκειμένου να αναδειχθεί το υψηλό ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για την επικράτηση.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου