PYLOS NEWS MESSINIA

«Πράσινη Πόλη» υπόσχεται ο Δήμαρχος Μεσσήνης

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ
Μείωση ενεργειακής κατανάλωσης και ρύπων για το Δήμο Μεσσήνης    

Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, μαζί με τους συναδέλφους του δημάρχους Τρίπολης Ι. Σμυρνιώτη, Πεντέλης ∆ημ. Στεργίου – Καψάλη και Φαρσάλων Αριστομένη Καραχάλιο, τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες

Η μείωση των ενεργειακών αναγκών και καταναλώσεων σε κτήρια, οδοφωτισμό, υποδομές και στην κατανάλωση καυσίμων είναι η υποχρέωση που ανέλαβε από τη Δευτέρα ο Δήμος Μεσσήνης, μετά την υπογραφή από το δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο του Συμφώνου των Δημάρχων.
Ο κ. Αναστασόπουλος παρέστη προς τούτο στην Ετήσια Τελετή του Συμφώνου των Δημάρχων, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Άννυς Ποδηματά, του αρμόδιου επιτρόπου για την Ενέργεια Γκύντερ Έττινγκερ και του πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνια και νυν επίτιμου προέδρου της Δράσης R20 – Regions of Climate Action, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.
Με την υπογραφή του «Σύμφωνου Δημάρχων» ο Δήμος Μεσσήνης αναμένεται να μειώσει τις ενεργειακές ανάγκες, αλλά και καταναλώσεις σε κτήρια, οδοφωτισμό, υποδομές και καταναλώσεις καυσίμων. Παράλληλα, θα διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις από διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα που προωθούν δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και παράλληλα μείωσης των ρύπων. Για το λόγο αυτό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η εκπόνηση Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια (ΣΔΑΕ), που ολοκληρώνεται άμεσα από το Δήμο.
Το «Σύμφωνο των Δημάρχων» είναι η κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, που δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους. Με τη δέσμευσή τους, οι υπογράφοντες το Σύμφωνο σκοπεύουν να επιτύχουν και να υπερβούν το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών CO2κατά 20% έως το 2020.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης, επίσης, ήταν καλεσμένος του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Χρ. Σπίρτζη, στο πλαίσιο διοργάνωσης ενημερωτικής εκδήλωσης για την πρωτοβουλία του Συμφώνου των Δημάρχων, που εντάσσεται στην Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας 2013 (Sustainable Energy Week 2013) και πραγματοποιήθηκε, επίσης, το πρωί της ίδιας ημέρας.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου