PYLOS NEWS MESSINIA

Το Αστυνομικό Τμήμα της Κορώνης πρέπει να ενισχυθεί

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλου-Νέστορος, θορυβημένο από τα δημοσιεύματα και την έντονη φημολογία περί κλεισίματος του Αστυνομικού Τμήματος Κορώνης, στο πλαίσιο συγχωνεύσεων Αστυνομικών Τμημάτων, εξέδωσε το ακόλουθο Ομόφωνο Ψήφισμα, μετά την τακτική του συνεδρίαση, τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013.
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Αστυνομικό Τμήμα της Κορώνης όχι μόνο πρέπει να διατηρηθεί αλλά να ενισχυ- θεί με το προβλεπόμενο προσωπικό των οργανικών του θέσεων και να εξοπλισθεί με τα απαραίτητα μηχανοκίνητα μέσα για τη σωστή αστυνόμευση της περιοχής ευθύνης του. Ήδη με τη σοβαρή μείωση προσωπικού (κενές θέσεις –αποσπάσεις) η αστυνόμευση της περιοχής είναι ελλιπής και θα καταστεί σχεδόν ανύπαρκτη αν καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα Κορώνης. Η ζώνη ευθύνης του Αστυνομικού Τμήματος είναι μεγάλη και η γεωμορφολογία της περιοχής δυσχεραίνει την αστυνόμευση πολλών δυσπρόσιτων ορεινών χωριών από τα όμορα Αστυνομικά Τμήματα Πύλου και Μεσσήνης σε περίπτωση κατάργησής του. Ο πληθυσμός της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης πολλαπλασιάζεται κατά τους θερινούς μήνες λόγω του έντονου τουριστικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η περιοχή με συχνότατα προβλήματα κυκλοφοριακά, αλλοδαπών εργαζομένων, Δημόσιας Τάξης και ασφάλειας. Οι συχνές παραβατικές πράξεις, κλοπές, διαρρήξεις κ.λ.π. που συμβαίνουν στην περιοχή από αλλοδαπούς εργάτες, οικονομικούς μετανάστες που κατακλύζουν την περιοχή κατά τις περιόδους του ελαιομαζώματος- πρώιμων κηπευτικών και το έντονο αίσθημα ανασφάλειας που δημιουργείται στον πολίτη επιβάλλουν συχνή παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης. Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη με κάθε τρόπο να συμβάλλει στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών μας και να εξασφαλίσει την ησυχία των πολιτών μας στην απομακρυσμένη αυτή περιοχή. Προς τούτο ο Δήμος Πύλου- Νέστορος έχει παραχωρήσει δωρεάν λειτουργικό και κατάλληλο κτίριο στην Κορώνη για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος. Το παρόν ψήφισμα αποτελεί κραυγή αγωνίας και διαμαρτυρίας των Δημοτικών Συμβούλων και των κατοίκων απέναντι στην επιχειρούμενη εγκατάλειψη από την πολιτεία της Ελληνικής υπαίθρου. Ιδιαίτερα δε στην εγκατάλειψη μιας τόσο ευαίσθητης περιοχής όπως η Κορώνη και γενικότερα ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, ο οποίος αποτελεί τον Νότο του Ελληνικού Νότου και στον οποίο η παραβατικότητα είναι έντονη και η αστυνόμευση δυστυχώς ελλιπής. Η έλλειψη προσωπικού, μηχανοκίνητου εξοπλισμού και οι συνεχείς αναδιαρθρώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας κατέληξαν στο σημερινό αποτέλεσμα της διάλυσης και ανυπαρξίας αστυνόμευσης στην Ελληνική Περιφέρεια με την επιχειρούμενη δήθεν συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων Ως εκ τούτου, απαιτούμε την πλήρωση των κενών θέσεων του Αστυνομικού Τμήματος Κορώνης, τον εξοπλισμό του με μηχανοκίνητα μέσα (περιπολικό) και την ακύρωση οποιασδήποτε πρόθεσης της Πολιτικής, της Αστυνομικής ηγεσίας για την κατάργησή του. Το ψήφισμα αυτό να αποσταλεί στον κ. Πρωθυπουργό, τον αρμόδιο Υπουργό, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και σε κάθε αρμόδιο Πολιτικό και Υπηρεσιακό παράγοντα.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου