PYLOS NEWS MESSINIA

«Κούρεμα» στις δαπάνες της Μεσσήνης, κανονικά τα έργα του ΕΣΠΑ

Για ένα 2013 στο οποίο ο Δήμος Μεσσήνης θα δυσκολευτεί να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις του, όσον αφορά την καθημερινότητα των κατοίκων, επιχείρησαν να προϊδεάσουν σήμερα ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιάννης Μπρατσιάκος. Ευθέως ο δήμαρχος τόνισε ότι μετά δυσκολίας βρίσκονται χρήματα για τις ανάγκες της καθημερινότητας, όπως λίγα μέτρα τσιμεντοστρώσεων, από την άλλη όμως διαβεβαίωσε ότι για τα μεγάλα έργα των εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη συνέχισή τους.
Ο δήμαρχος με τον αντιδήμαρχο ενημέρωσαν και για τον έλεγχο που διενεργήθηκε πρόσφατα από κλιμάκιο επιθεωρητών του υπουργείου Οικονομικών. Όπως τόνισαν, οι επιθεωρητές τα βρήκαν όλα «άριστα», όσον αφορά τις διαδικασίες και την παρακολούθηση από την υπηρεσία οικονομικών, ενώ πρόσθεσαν ότι επιβεβαιώθηκε πως ο Δήμος είναι συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές και εργολάβους, με μόνη εξαίρεση τις οφειλές που έχουν δημιουργηθεί λόγω των οφειλών του κράτους προς το Δήμο, όπως από το πρόγραμμα «Θησέας», τη ΣΑΤΑ κ.λπ. «Απερίφραστα λέμε ότι σήμερα δεν χρωστάμε σε κανέναν», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Ο κ. Αναστασόπουλος και ο κ. Μπρατσιάκος ανακοίνωσαν ότι δεν χρειάζεται ο Δήμος Μεσσήνης να ενταχθεί στο μηχανισμό που δημιουργείται για τους υπερχρεωμένους Δήμους, διότι μπορεί μόνος του, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση των δημοτών και υποθήκευση των κρατικών επιχορηγήσεων, να ανταπεξέλθει στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του. Ειδικότερα ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι ο Δήμος οφείλει σε προμηθευτές και εργολάβους περί τα 700.000 ευρώ, τα οποία όμως υπογράμμισε ότι είναι χρήματα που δεν έχουν καταβληθεί από το κράτος στο Δήμο, ώστε εκείνος να καλύψει τις υποχρεώσεις του. Επίσης ο κ. Μπρατσιάκος ανακοίνωσε ότι δεν θα επιβληθούν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη κατά το 2013 και εκτίμησε ότι το ίδιο θα γίνει και το 2014.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου