PYLOS NEWS MESSINIA

Χαμός στην Αγροτική για τις επιδοτήσεις

Περίπου 1.000 άτομα είχαν μπει μέχρι χθες το μεσημέρι στο κεντρικό κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Πύλο για την Ενιαία Ενίσχυση, εκτός αυτών που είχαν απευθυνθεί για να εξυπηρετηθούν από τα ΑΤΜ. 
 Όπως αανφέρεται, στο κεντρικό κατάστημα της ΑΤΕΒank έφτασαν χρήματα για 5.500 δικαιούχους περίπου , ενώ στη Μεσσηνία συνολικά αυτοί που θα πάρουν επιδότηση είναι περίπου 40.000. Από το πρωί ήταν σε λειτουργία όλα τα ταμεία για την εξυπηρέτηση των πελατών, ενώ και τα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης είχαν εφοδιαστεί με χρήματα, καθώς οι λογαριασμοί των παραγωγών είχαν πιστωθεί από την Τετάρτη το απόγευμα με το 50% της επιδότησης. Τα χρήματα πήγαν σε υποχρεώσεις Ωστόσο, αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν πήραν καθόλου χρήματα στα χέρια τους, καθώς η επιδότηση πήγε κατ’ ευθείαν στην κάλυψη άλλων υποχρεώσεων και εκκρεμοτήτων, π.χ. για οφειλές από αγροτικά δάνεια, φόρους κ.λπ.
 Υπήρχαν και άλλοι στους οποίους είχε γίνει παρακράτηση για τον ΕΛΓΑ ή για οφειλές τους προς την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, εφόσον είχαν κάνει σχετικές εκχωρήσεις. Πανελλαδικά πιστώθηκαν οι λογαριασμοί 670.000 αγροτών, με ποσό που ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ. Το υπόλοιπο 50% αναμένεται ότι θα καταβληθεί μετά τις 15 Δεκεμβρίου, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου