PYLOS NEWS MESSINIA

ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΜΕ ΤΑ… ΠΟΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ!

Υποχρεωτικός «ακρωτηριασμός» για την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στη Μεσσηνία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», εδώ και δύο χρόνια περίπου μια από τις πιο νευραλγικές υπηρεσίες σε θέματα απαλλοτριώσεων και καταπατήσεων δεν μπορεί να πραγματοποιήσει αυτοψίες. Ο λόγος; Από το 2010 αφαιρέθηκε από την υπηρεσία το μοναδικό αυτοκίνητο που υπήρχε για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων ανά το νομό, με αποτέλεσμα αυτοί να μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντά τους μόνο αν χρησιμοποιούν τα δικά τους οχήματα και πληρώνοντας τα καύσιμα από την τσέπη τους, μιας και δε δικαιολογούνται έξοδα κίνησης!
Με τα δικά τους
Η τελευταία αυτοψία από την υπηρεσία με κρατικό αυτοκίνητο έγινε στις 21 Δεκεμβρίου 2010. Από τότε το μοναδικό αυτοκίνητο που διέθετε αφαιρέθηκε, καθώς ήταν άνω των 2.000 κυβικών (ο περιορισμός εντασσόταν στο πλαίσιο των αποφάσεων τα κρατικά αυτοκίνητα να μην υπερβαίνουν τα 1.400 κυβικά, τόσο για λόγους οικονομίας όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους). Ωστόσο, το αυτοκίνητο που αφαιρέθηκε δεν αντικαταστάθηκε από κάποιο μικρότερο και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει μέσο μετακίνησης. Όμως, η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει έναν τεράστιο όγκο αρμοδιοτήτων. Μάλιστα, για να διεκπεραιωθούν οι περισσότερες πρέπει να γίνει αυτοψία (απαλλοτριώσεις, καταπατήσεις, αιγιαλοί, αμμοχαλικοληψίες από ποτάμια, επιδόσεις εγγράφων κ.λπ.). Έχει δε αρμοδιότητα σε όλο το Νομό Μεσσηνίας και μετακίνηση αυτά τα 2 χρόνια γίνεται μόνο αν κάποιος υπάλληλος διαθέσει το προσωπικό του όχημα, με δικά του καύσιμα, ή αν υπάρξει συνδρομή άλλης υπηρεσίας, όπως είναι οι Λιμενικές Αρχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κτηματική Υπηρεσία της Μεσσηνίας, αν δεν υπήρχε η συνδρομή των Λιμενικών Αρχών, δε θα μπορούσε να κάνει τίποτα απολύτως.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου