PYLOS NEWS MESSINIA

Τα πολιτικά λόγια, η όμορφη Πύλος και το αύριο...

Εκ βαθέων, του Θανάση Παντέ Να ’μαστε πάλι εδώ φίλτατοι ύστερα από αρκετό καιρό απουσίας. Επιστρέφοντας πέσαμε πάνω στη δήλωση «βόμβα» του ογκόλιθου Πάγκαλου, ο οποίος θεωρεί πλέον ευχάριστη έκπληξη τον Σαμαρά και τελικά ως μόνη λύση. Μάλιστα φίλτατοι, αυτός είναι ο Πάγκαλος και σε όποιους αρέσει. Οι άλλοι τον «συνδέουν κανονικά» και ησυχάζουν…
Καλά τα πάει ο Σαμαράς λοιπόν, ισχυρίζονται ορισμένοι και προσπαθούν να επιχειρηματολογήσουν πειστικά, αλλά δεν τα καταφέρνουν και τόσο, γιατί δεν τους βοηθάει η πραγματικότητα που αμείλικτα απλώνει γύρω μας το εφιαλτικός της πέπλο. Κάτω από το πέπλο αυτό κρύβεται η βουή και ‘αντάρα’ που βράζει και ετοιμάζεται να εκραγεί. Πότε θα γίνει η έκρηξη κανείς δεν το γνωρίζει αυτή τη στιγμή. Διαρκώς πληθαίνουν ωστόσο εκείνοι που φοβούνται το ενδεχόμενο της έκρηξης που μοιάζει αναπότρεπτο στις υπό εξέλιξη συνθήκες. Στην Πύλο που βρέθηκα λόγω επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνο το χάρηκα δεόντως. Όχι πάντως λόγω του εορτασμού, αλλά για την ίδια την αρχοντική καστροπολιτεία που ράθυμα στέκεται εκεί κι αντικριστά της έχει την συναρπαστική Σφακτηρία. Ήταν και η μέρα ηλιόλουστη κι όλο το σκηνικό έμοιαζε εξαίσιο. Με κάτι τέτοια ξεχνιόμαστε καταμεσής της κρίσης και συγχωρέστε με που έγραψα λίγα, αλλά θα επανέλθω λίαν συντόμως με πολύ περισσότερα.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου