PYLOS NEWS MESSINIA

Θρίλερ οι ψηφοφορίες στη Βουλή

Συντονισμένες προσπάθειες καταβάλλονται τις τελευταίες ώρες από τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ, αλλά και από τα στελέχη της Ιπποκράτους στην Αθήνα προκειμένου να ξεπεραστεί η εμπλοκή στα εργασιακά, η οποία απειλεί την κυβερνητική συνοχή και την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Στην Ουάσιγκτον ο κ. Βενιζέλος πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους του ΔΝΤ και του IIF με κύριο αντικείμενο τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Συγκεκριμένα συναντήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του IIF κ. Τσάρλς Νταλάρα και τον γενικό διευθυντή του τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του IIF κ. Τζέφρι Αντερσον. Στο τραπέζι τέθηκαν ζητήματα όπως αυτό της κρίσης στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα, της πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης που διαμορφώνεται στη χώρα μας, της πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μας και, βεβαίως, το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
 Αργότερα την ίδια ημέρα, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ κ. Ντέιβιντ Λίπτον, ο οποίος αντικαθιστά τηνκυρία Κριστίν Λαγκάρντ η οποία βρισκόταν στην Ευρώπη, όπως επίσης και με την υποδιευθύντρια του ΔΝΤ κυρία Νέματ Σαφίκ και το σύμβουλος του ΔΝΤ για την Ελλάδα κ. Μαρκ Φλάναγκαν. Το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους ήταν κεντρικό και στη συνομιλία του πρόεδρου του ΠαΣοΚ με τον κ. Λίπτον, ο οποίος ενημερώθηκε πλήρως για την πολιτική και την κοινωνική κατάσταση στη χώρα. Τη Δευτέρα, τελευταία ημέρα της επίσκεψης του στις ΗΠΑ, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με την αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ κυρία Λάελ Μπρειναρντ, τον βοηθό υφυπουργό Οικονομικών κ. Κρίστοφερ Σμάρτ, καθώς και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Ερικ Ρούμπιν. Στη συνέχεια, θα είναι κεντρικός ομιλητής σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώνει το γνωστό αμερικανικό think-tank Brookings Institution, με θέμα την κρίση στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη και τον ρόλο των ΗΠΑ. Σε ότι αφορά τα εσωτερικά μέτωπα, ο κ. Βενιζέλος, επικοινώνησε την Παρασκευή με τον υπουργό Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτη και με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα για το θέμα που έχει προκύψει με αιχμή το επίδομα γάμου και την καθολικότητα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η Ιπποκράτους από την Πέμπτη το βράδυ που τετραμελές κλιμάκιο του ΠαΣοΚ (Π. Κουκουλόπουλος, Φ. Σαχινίδης, Γ. Κουτρο
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου