PYLOS NEWS MESSINIA

Νέες απορριπτικές αποφάσεις για υπερχρεωμένα

Πέντε νέες αποφάσεις για αιτήσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών εκδόθηκαν από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, εκ των οποίων οι τέσσερις απορρίφθηκαν και μόνο μία έγινε δεκτή (ρυθμίζονται χρέη της οφειλέτριας τα οποία αφορούν στεγαστικό και επισκευαστικό δάνειο). Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρώτες 16 αποφάσεις που εκδόθηκαν ήταν θετικές για τους οφειλέτες, ενώ αμέσως μετά ακολούθησαν 4 απορριπτικές. Απορριπτικές.
Η πρώτη απορριπτική απόφαση αφορά 29χρονη άνεργη, παντρεμένη με ανήλικο παιδί, η οποία λαμβάνει επίδομα ανεργίας ύψους 507 ευρώ το μήνα. Χωρίς εργασία είναι και ο σύζυγός της. Η οικογένεια φιλοξενείται στο σπίτι της μητέρας της αιτούσας και το ελάχιστο που χρειάζονται για διαβίωση είναι 400 ευρώ μηνιαίως. Οι οφειλές της από τέσσερα καταναλωτικά δάνεια σε τράπεζες είναι 13.504,43 ευρώ. Το Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση σημειώνοντας ότι η αιτούσα στερείται της πτωχευτικής ικανότητας, αφού δεν έχει εμπορική ιδιότητα. Επίσης, σημειώνεται ότι είναι νεαρή και η ανεργία της είναι πρόσκαιρη λόγω της οικονομικής συγκυρίας. Γι’ αυτό αποφάσισε ότι δε συντρέχει στο πρόσωπό της το απαραίτητο στοιχείο της γενικότητας της παύσης των πληρωμών ούτε η μονιμότητα της αδυναμίας πληρωμής. Η δεύτερη απορριπτική απόφαση αφορά 44χρονο υπάλληλο του ευρύτερου Δημοσίου, έγγαμο χωρίς παιδιά. Οι μηνιαίες του αποδοχές είναι 1.825,59 ευρώ και η σύζυγός του δεν εργάζεται, αλλά διαθέτει περιουσιακά στοιχεία. Συγκεκριμένα, διαθέτει ένα μικρό αυτοκινητάκι και ένα ελαιοπερίβολο 5 στρεμμάτων. Ο αιτών έχει στην ψιλή του κυριότητα ένα ελαιοπερίβολο 2,25 στρ. και ένα οικόπεδο, όπου βρίσκεται η κύρια κατοικία της οικογένειας, εμβαδού 120 τ.μ. Τα χρέη από καταναλωτικά δάνεια σε διάφορες τράπεζες είναι συνολικά 95.547,96. Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση και δεν αποδέχθηκε ότι επήλθε αιφνίδιο γεγονός που ανέτρεψε τα οικονομικά δεδομένα του.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου