PYLOS NEWS MESSINIA

Υπογράφει ο Σαμαράς την χρηματοδότηση των δρόμων

Στόχος η έναρξη των χρηματοδοτήσεων των αναπτυξιακών έργων
Πρωτόκολλο χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα συνομολογήσει σήμερα η κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς θα συναντηθεί στις 11 με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ στο Μέγαρο Μαξίμου και σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται να υπογραφεί πρωτόκολλο, με το οποίο θα γίνεται ένα βήμα προόδου στην κατεύθυνση της έναρξης χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων από την Τράπεζα Επενδύσεων.
Πηγές επισημαίνουν ότι με το πρωτόκολλο απλώς θα ανοίξει ο δρόμος, κάτι που δεν συνεπάγεται άμεση έναρξη της εκταμίευσης.
Συναντήσεις με τον κ. Χόγερ θα έχουν σήμερα τόσο ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Ιουλίου, όταν είχε επισκεφθεί και πάλι την Αθήνα ο κ. Χόγερ, είχε αναφερθεί ότι από το φθινόπωρο θα αποδεσμεύονταν πόροι 1,4 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ εκκρεμεί και η παροχή εγγυήσεων για τη χρηματοδότηση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου